Пловдивските общински съветници с пълно мнозинство си гласуваха заплати от

...
Пловдивските общински съветници с пълно мнозинство си гласуваха заплати от
Коментари Харесай

Пловдивските общински съветници си гласуваха нови заплати и обявиха колко точно ще взимат

Пловдивските общински съветници с цялостно болшинство си гласоподаваха заплати от близо 3100 лв.. Това стана факт, макар че регионалният шеф върна предходното им решение за двойно нарастване на заплатите. Общинските съветници ще получават пари и за представителни разноски в размер на 500 лв. на месец, за които би трябвало да показват фактури.

Заплатата на общинските съветници е % от тази на ръководителя на локалния парламент. В момента тя е 4400 лв.. За нормалните две съвещания на месец съветниците в Пловдив ще взимат по 2376 лв., а за присъединяване в комисии по още 700.

" Размерът е подобен, какъвто го е дал своя вот общ съвет в смисъл дори не знам и какъв брой е ", сподели Константин Георгиев.

Решението за по-високи заплати е обвързвано освен с увеличените разноски в работата, само че и с икономическите условия в страната - изясняват общинските съветници:

" Те се употребяват за покриване на потребности и разноски, които са свързани с активността на общ консултант в това число с наемане на зали среща с жители, които в общ ни приемни идват.
Изработване на документи, печатане на документи съвещания ", изясни Веселка Христамян.

" Искам да ви обясня, че главната работа на един общински консултант е решение на обособени човешки ориси, а сесията е единствено връхчето на айсберга ", сподели Славчо Атанасов.

Областният шеф към момента не се е срещнал с днешното решение на общинския съвет.

" Сега аз не желая да си споделям персоналното мнение, само че въпреки всичко в действителност в обществото има такава наклонност, че заплатите са малко високи по отношение на стандарта на град Пловдив ", счита Илия Зюмбилев регионален шеф.

За разлика от Пловдив, общинските съветници в Русе получават заплата от 1120 лв., във Варна 1960 лв., в които не влизат представителните разноски, написа Стандарт.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР