Пловдивските доброволци от Пловдив 112 за първи път ще участват

...
Пловдивските доброволци от Пловдив 112 за първи път ще участват
Коментари Харесай

Доброволците от Пловдив 112 заминават на първо международно учение

Пловдивските доброволци от " Пловдив 112 " за първи път ще вземат участие в интернационално обучение за реакция при трусове, заяви за ПОТВ зам.-ръководителят на формированието Красимир Каракашев. Занятието ще се организира от 14 до 17 септември в турския град Гьонен. За южната съседка отпътуват общо 10 българи - две дами и четирима мъже от Пловдив и четирима от Съюза на българските спасители - Сандански. Пловдивчани ще пътуват с цялостна персонална екипировка - медицински раници, шини, такъми за височинно избавяне, дрон, канадски екипи за гасене на пожар.

Освен от България, в интернационалното обучение са поканени представители на Русия, Китай, Германия, Гърция, Азербайджан, Румъния. През четирите дни ще се симулират дейности на разнообразни институции и организации при максимално доближена до действителността конюнктура. В огромното занимание ще се включат локалните полиция, жандармерия, войска, пожарна, незабавна помощ, Турския Червен полумесец, община Гьонен, доброволни организации и частни компании. Сред задачите на учението са съгласуваност и обмяна на опит при сходен случай. 

Международното учение се провежда от Турската избавителна федерация Arama ve Kurtarma Dernekleri Federasyonu (AKDF), която работи дружно с държавните избавителни институции и работи взаимно с тях при зародили произшествия на територията на Турция. Община Пловдив обезпечава към 1000 лв. за присъединяване на пловдивските доброволци в интернационалното обучение.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР