Пловдивски варварин прояви невиждана жестокост към 4-месечното коте на приятелката

...
Пловдивски варварин прояви невиждана жестокост към 4-месечното коте на приятелката
Коментари Харесай

Пловдивчанин уби котето на жена си след грозен скандал с прегорена наденица

 Пловдивски вандал прояви невиждана свирепост към 4-месечното коте на приятелката си и го хвърли през терасата на шестия етаж на блока. Животинчето размаза главата си в асфалта и умря на място. Причината за умопомрачителното действие по отношение на беззащитната животинка е, че момичето прегорило наденицата, която приготвяла за вечеря. Наказанието на районния съд в Пловдив също е скандално – 1000 лв. санкция, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Случката е от 22 септември м.г., само че детайлности изплуваха преди дни. Момчето и момичето се познавали от към 5 години и поддържали интимни връзки. Първо живеели в жилището на девойката, а след това се нанесли в жилището на обвинения, който бил на шестия етаж.

Момичето имало домакински любим 4-месечно черно коте с пай косъм, което взела със себе си когато се нанасяла у приятеля си. Тя доста обичала животните и се грижела с обич за своето малко котенце, към което била мощно привързана.

На 22 септември м.г. вечерта, на посетители им бил техен другар – да се почерпят за новото жилище. Тримата седнали в хола и почнали да пият – обвиненият пиел бира, а гаджето и гостенинът – водка. От самото начало на вечерта двойката била в конфликтни връзки, като се дразнели за незначителни битови неща. През това време дребното котенце се разхождало из стаята или лежало някъде към присъстващите.

Колкото повече алкохол консумирал обвиненият, толкоз повече се ожесточавал против приятелката си. Когато тя поднесла вечерята – месо на скара, той ѝ се разкрещял, че наденицата била прекомерно препечена. След като сервирала, младата жена изкарала котенцето си на терасата, където била оформила ъгъл за хранене за него и му сипала мляко. Кавгата обаче не престанала, а се разгорещила и прераснала във физически конфликт и от двете страни.

Около 22.00 часа обвиненият излязъл на терасата, а приятелката му го последвала. Разярен от това мъжът сграбчил беззащитното животинче, провесил го с едната си ръка през парапета на открито и знаейки огромната обвързаност, която тя изпитва към него, я заплашил, че в случай че не се прибере в стаята ще изхвърли котето на улицата.

Гостенинът също излязъл на терасата, видял всичко и предизвестил обвинения да не предизвиква тази свирепост на беззащитното животинче. Котето било извънредно уплашено и уплашено и опитвало с ноктите си да се задържи за ръката на обвинения, само че той въобще не го съжалил и го изхвърлил. След това сграбчил намиращия се на терасата леген с пясък и хвърлил и него през парапета.

Ужасено момичето паднало на земята на терасата и се разридало, тъй като обвинения умъртвил нейното котенце по този нечовечен метод, изхвърляйки го най-безцеремонно от терасата на жилището.

Случилото се видели двама квартални кибици, които в същото време се намирали в близката градинка. Те чули разправията и видели по какъв начин обвиненият изхвърлил през терасата котенцето и легена с пясъка. Забелязали и размазаното на асфалта малко котенце с кървяща глава, панорама, която провокирала у тях мощно съчувствие към клетото животно и отвращение и яд към този, който му е предизвикал тази жестока гибел. Те се обадили на дежурните полицейски чиновници в 4 районно управление (на МВР), като не след дълго на мястото пристигнали двама полицейски чиновници. Те запазили местопроизшествието, осъществен бил оглед.

След привършване на следствието, мъжът бил даден на съд. За сходни действия законът планува наказване " отнемане от независимост “ до 3 години и санкция от 1000 лв. до 5000 лв.. В съответния случай, пловдивският съд е приложил наредбата на член 78А от Наказателния кодекс – освобождение от наказателна отговорност, защото наказването е до 3 години, обвиненият е неосъждан и няма имуществени вреди.

Освен това мъжът признал виновността си и изразил страдание. Затова санкцията е 1000 лв. и близо 400 лв. разходи по делото.

Решението предстои на обжалване и митинг пред окръжния съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР