Пловдивски университет Паисий Хилендарски започна новата академична 2017/2018 г. с

...
Пловдивски университет Паисий Хилендарски започна новата академична 2017/2018 г. с
Коментари Харесай

ПУ „Паисий Хилендарски” започна новата академична година с 3700 първокурсници и 98% запълнен държавен прием

Пловдивски университет „ Паисий Хилендарски ” стартира новата академична 2017/2018 година с 3700 първокурсници и 98% напълнен упълномощен държавен банкет в деветте факултета на вуза в града под тепетата и двата филиала. Това стана ясно по време на церемонията по формалното разкриване на 57-мата поредна нова образователна година. „ През този интервал университетът бележи непрестанен напредък и развиване и се е утвърдил като постоянна, мечтана и влиятелна образователна институция. А в този момент във вашата младост се оглежда нашето бъдеще ”, бяха думите, с които ректорът проф. доктор Запрян Козлуджов се обърна към студентите, изпълнили спортната зала на ПУ „ Паисий Хилендарски ”.

 ПУ „ Паисий Хилендарски ” стартира новата академична година с 3700 първокурсници и 98% напълнен държавен банкет

Над 20 000 е броят на всички студенти в Пловдивския университет, където те се образоват в 28 професионални посоки и в над 120 специалности. През месец октомври започва и образованието в 118 магистърски стратегии. За престижа на образователния развой се грижат 600 преподаватели, като 400 от тях са с докторска степен, а в ПУ „ Паисий Хилендарски ” има 85 професори и 210 доценти.  Официалното разкриване на новата академична година в най-големия вуз в Пловдив бе почетено от заместник-министъра на образованието и науката Петър Николов, който прочете приветствен адрес от министъра Кирил Велчев.  „ Имате неповторимия късмет да учите в Пловдивския университет. Той е един от най-динамично разрастващите се през последните години. А Пловдив е един от най-бързо разрастващите се градове “, бяха думите, с които към студентите се обърна зам.-министър Петър Николов.

 ПУ „ Паисий Хилендарски ” стартира новата академична година с 3700 първокурсници и 98% напълнен държавен банкет

Церемонията включваше обичайното ритуално предаване от абитуриенти на първокурсници на знаците на университета – ключ, издание на „ История славянобългарска “ на Паисий Хилендарски и знамето на висшето учебно заведение. В празничната стратегия със свои композиции взе участие вокално-инструментална групировка „ Жарава “ на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “. Тя е образувана от студенти от Катедра „ Музика “ с началник Владимир Величков, докторант и учител в същата катедра. През месец август 2017 година. групировката зае първите две места в ТОП 40 Видео на международната платформа за етно музика – Еthnocloud.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР