Пловдивски ученици направиха тур в една от най-забележителните сгради под

...
Пловдивски ученици направиха тур в една от най-забележителните сгради под
Коментари Харесай

Пловдивски ученици се запознаха със света на филателията и пътя на писмото

Пловдивски възпитаници направиха тур в една от най-забележителните здания под тепетата – Централна поща.  Макар функциите  на пощите да затихват с дигитализацията, смисъла на институциите постоянно ще е огромно.
Прочетете още
В това се убедиха и учениците от IIа клас с класен началник Даниела Милева на пловдивското учебно заведение ОУ „ Елин Пелин.  Те посетиха Централна поща в Световния ден на пощите, 9 октомври.

На входа на постройката ги посрещнаха Пепа Генчева – офис управител, Мария Караджова – началник направление и Таня Бекярова – инспектор експлоатационни служби. Разходката на учениците  започна от филателния магазин, който е единствен в южна България. Чуха сказка за филателията и разгледаха изложените марки. Запознаха се с един от най-старите филателисти в Пловдив и схванаха по какъв начин филателисти от разнообразни страни разменят пощенски марки. Децата пък подариха своите планове за български пощенски марки.

Разходката им продължи с посещаване на Пощенска работа и научиха за пътя на писмото. Срещнаха се с пощальони, които им описаха за своята специалност. В Писмовна работа научиха какво е това клеймо и схванаха какво съдържа то. Написаха писма на родителите си и ги пуснаха в пощенската кутия в Салона за обслужване на клиенти. Учениците си потеглиха с доста дарове и страсти от видяното.

 













Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР