Пловдивски ученик - най-добър в софтуерното програмиране. Единадесетокласникът от Английската

...
Пловдивски ученик - най-добър в софтуерното програмиране. Единадесетокласникът от Английската
Коментари Харесай

Пловдивски ученик спечели състезанието за програмиране Софтуниада

Пловдивски възпитаник - най-хубав в софтуерното програмиране. Единадесетокласникът от Английската гимназия в града Мартин Младенов завоюва първо място в надпреварата „ Софтуниада 2019 ", което се организира в София. Младежът пребори над 300 участници във възрастова категория над 16 години от цялата страна. Наградата за спечелилия е едноседмично пътешестване до Силициевата котловина в Сан Франциско.

Пловдив

Надпреварата се провежда всяка година от Софтуерния университет в София. И в двата модула Мартин събира най-вече точки. А пред журито показва създадена софтуерна платформа за банковата система, по-конкретно за отбрана на данни. Това му носи и премията до Сан Франциско.
Мартин Младенов, възпитаник: Планирано е да се организира през юни. За една седмица.
Там ще се срещне с известни български софтуерни програмисти, които от години работят в софтуерни компании.
Мартин Младенов, възпитаник: Това е нещо, което мисля, че може да способства за бъдещото ми развиване.
Мартин стартира да програмира, когато е едвам в четвърти клас.От две години учи редом в Английската гимназия в Пловдив и в Софтуерния университет. Преподавателите са впечатлени от гения на младежа.
Даниела Димитрова, учител по осведомителни технологии: Мартин за образованията, които аз познавам извънкласните му форми за година и половина, е доста напред спрямо останалите възпитаници. Мартин Младенов, възпитаник: Винаги ми е било забавно да програмирам, тъй като това е нещо, което развива логическото ми мислене.
ТТалантливият възпитаник към момента не е решил къде ще продължи да учи - тук или в чужбина. Мечтата му обаче е един ден да стане софтуерен инженер.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР