Пловдивски шофьор влезе в ролята на Вин Дизел от филма

...
Пловдивски шофьор влезе в ролята на Вин Дизел от филма
Коментари Харесай

Пловдивчанин стана Вин Дизел на Околовръстното на Пловдив, п...

Пловдивски водач влезе в ролята на Вин Дизел от кино лентата " Бързи и гневни " на Околовръстното шосе. По авансово събрана оперативна информация, че мъжът зад кормилото използва опиати, протичала полицейска интервенция по неговото
определяне, инспекция и задържане.

При опита за прекъсването на автомобила от двама чиновници на реда, те навлезли с патрулката в лентата за насрещно придвижване, където джигитът карал, за да му засекат пътя и да го заклещят.  Подали звуков и светлинен сигнал, както и с присветване на фаровете. Както и при предишни опити за прекъсването му, и този път водачът не се подчинил. Напротив. Когато видял полицейския автомобил внезапно нараснал скоростта, излязъл в банкета, заобиколил го, след което с мръсна газ се отдалечил от мястото с желание да избяга и да се укрие.

Полицейските чиновници подхванали гонене, при което не съумели да съкратят дистанцията. Джигитът  управлявал извънредно рисково и с висока скорост, като непрестанно подавал газ и влизал в завоите с висока скорост, като съумял да се откъсне от преследващия го длъжностен автомобил и се укрил в паркинга на огромна компания. 

При осъществения обход униформените в последна сметка съумели да открият автомобила, както и да задържат водача, който към този момент бил излязъл от колата и се бил отдалечил от нея. 

В последна сметка мъжът се сдобил с две санкции - едното за бягството, другото за рисковото шофиране, несъмнено като дрифт. Шофьорът обжалвал, поради че провиненията се припокриват. Тоест, той е правил тези рискови маневри до момента в който е бягал. Защитата му се позовала на правилото „ ne bis in idem ” – възбраната за наново съдене и наказване на едно и също лице за същото действие. Съдът се съгласил с тези претекстове и отменил санкцията за дрифта и рисковото шофиране. Така останала глобата за опита за бягство, реализирана посредством съглашение, утвърдено от магистратите. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР