Пловдивски музикант и композитор е автор на звуковия дизайн на

...
Пловдивски музикант и композитор е автор на звуковия дизайн на
Коментари Харесай

Българин е автор на звуковия дизайн в официалния трейлър на новия Годзила

Пловдивски музикант и композитор е създател на звуковия дизайн на формалния филмов откъс на новия филм " Годзила ". Композициите му са желани също за реклами, както и от телевизионни канали като " Дискавъри ", МТВ и " Гео ". Само за месец неговата музика е употребена в доста телевизионни стратегии, както и за реклами на сериали. Участвал е и в международния план " Красавицата и звярът ", " Жената знамение ", " Червената лястовица ".

Тихомир Христозов, който е ученик на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, е композитор на музиката и във всички късометражни филми на режисьора Мирослав Трифонов. В момента довършва звуковата картина по последната му лента. Предстои появяването на бял свят на още две елементи от трилогията " Дните на гората ".

Първият инструмент, на който Тихомир се учи да свири, е гайда. По-късно овладява пианото, синтезатора и някои ударни принадлежности. И до през днешния ден обича да свири в дует със сестра си Владислава, която е гайдар.

Навремето младият композитор написа музика и за филми на индийския кино колос " Боливуд “. Тихомир се свързва посредством интернет с индийския режисьор и продуцент Сунил Санджан, който е шеф на " Ажха Глобал Ентъртеймънт ". Впечатлен от работата му, Санджан незабавно го включва в екипа си. Първият филм, по който българинът работи, е " Обещание ". Късометражната лента се завърта по кино фестивали в целия свят. След това Христозов работи по различен план на Санджан - напрегнатия и изпълнен с мистерии трилър - " Апартамент 211 ".

Когато си почива от музиката, Тихомир се занимава с образни изкуства. Хоби му е рисуването, обича да прави репродукции на едни от най-известните картини в света. Смята се за свободен от ограничавания човек, който обича да пътува във всевъзможни сфери. Макар да е съвсем по през целия ден в музикалното си студио в Пловдив, където основава акустична и електронна музика, той " България Днес ". Убеден е, че с цел да се съумеят с изкуство, създателите не трябва да стопират да мечтаят и да разрешават на ежедневните провокации и проблеми да разколебават избора им.

Според него всичко си има ред и по тази причина явлението на " късите пътища " към скоростния триумф, желанието да се прескачат стъпалата към върха постоянно приключва пагубно или най-малко разочароващо. Тихомир счита, че триумфът на създателите е в техни ръце и в случай че се оплакват от липса на среда за развиване, могат сами да я основат. " Географската точка, на която човек се намира, няма изключително значение в епоха, в която връзката се реализира с кликване на мишката. Иска се световно мислене и целенасоченост ", споделя създателят, който съумява да реализира задачите си в международен мащаб.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР