Пловдивски лихвар, арестуван от полицията на 10 юли, остава зад

Пловдивски лихвар, арестуван от полицията на 10 юли, остава зад ...

Оставиха в ареста лихваря, давал заеми в размер на 6 млн. лв..

Пловдивски лихвар, арестуван от полицията на 10 юли, остава зад решетките с постоянна мярка „задържане под стража“. Това определи състав на Пловдивския окръжен съд, председателстван от съдия Весела Евстатиева.

48-годишният мъж е бил арестуван, след подадена жалба от адвоката Мария Делова. В момента тя е в ареста с постоянна мярка „задържане под стража“ заради взети големи суми пари за неосъществена правна помощ от нейни клиенти. Делова, която според прокуратурата се намира на лечение в психиатричната болница в Ловеч, е била ужилена от лихваря заради заем, който взела от него.

След като е била подадена жалбата срещу лихваря, прокуратурата започнала да го разследва, а преди два дни е бил арестуван.

Според наблюдаващия прокурор по делото Димитър Пенев, има достатъчно събрани доказателства за обосновано предположение, че той е извършил престъпленията, в които е обвинен.

По думите на обвинителя, има опасност той да се укрие. Прокурор Пенев допълни, че работата по делото продължава и има опасност, ако остане на свобода, лихваря да укрие доказателства. /dariknews.bg

Източник: dnesplus.bg