Пловдивски лихвар, арестуван от полицията на 10 юли, остава зад

...
Пловдивски лихвар, арестуван от полицията на 10 юли, остава зад
Коментари Харесай

Оставиха в ареста лихваря, давал заеми в размер на 6 млн. лв.

Пловдивски лихвар, задържан от полицията на 10 юли, остава зад решетките с непрекъсната мярка „ задържане под стража “. Това дефинира състав на Пловдивския областен съд, управляван от арбитър Весела Евстатиева.

48-годишният мъж е бил задържан, след подадена тъжба от юриста Мария Делова. В момента тя е в ареста с непрекъсната мярка „ задържане под стража “ поради взети огромни суми пари за неосъществена правна помощ от нейни клиенти. Делова, която съгласно прокуратурата се намира на лекуване в психиатричната болница в Ловеч, е била ужилена от лихваря поради заем, който взела от него.

След като е била подадена жалбата против лихваря, прокуратурата почнала да го проверява, а преди два дни е бил задържан.

Според наблюдаващия прокурор по делото Димитър Пенев, има задоволително събрани доказателства за обосновано съмнение, че той е направил закононарушенията, в които е упрекнат.

По думите на обвинителя, има заплаха той да се укрие. Прокурор Пенев добави, че работата по делото продължава и има заплаха, в случай че остане на независимост, лихваря да укрие доказателства. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР