Пловдивски гимназисти въртят търговия с униформи втора ръка в интернет.

...
Пловдивски гимназисти въртят търговия с униформи втора ръка в интернет.
Коментари Харесай

Гимназисти въртят търговия с униформи втора ръка

Пловдивски гимназисти въртят търговия с униформи втора употреба в интернет. Месец преди началото на новата образователна година в една от най-големите платформи за продажба в мрежата могат да бъдат открити най-малко 40 разгласи, откри инспекция на „ Марица “. Там цените са от два до три пъти по-евтини, в сравнение с в случай че униформата бъде закупена нова - стартират от символичните 5 лева за част от облеклото и доближават за 60 лева за целия комплект.

Таванът държи униформа на ЕГ „ Иван Вазов “, която се състои от пуловер с пай и дълъг ръкав, блуза с пай и дълъг ръкав и суитчър. Срещу 20 лева с цялостен комплект пък могат да се снабдят учениците от СУ „ Патриарх Евтимий “ и ПГАСГ „ Арх. Камен Петков ”.

Има алтернатива и за закупуване поотделно. До този вид прибягват подрастващите, чиито родители са пресметнали, че по този начин ще им излезе по-изгодно или желаят да имат най-малко една аварийна част от облеклото. Блузите и вратовръзките вървят по 5 лева, ризите и пуловерите без ръкав по 10 лева, а пуловерите с дълъг ръкав по 13 лева Най-скъпи са суитчърите - по 16 лева

Срещу относително по-ниско възнаграждение пък родителите на учениците до четвърти клас могат да се снабдят със сако, панталон, тениски с пай и дълъг ръкав. Всичко това ще им коства 15 лева При тях също цените стигат до 50 лева Това обаче е единствено в случаите, в които комплектът се състои от повече елементи.

В обявите за продажба на униформа втора употреба се показва, че облеклата не са обличани повече от 4 пъти. Тези, които са избрали да купят на децата си нова такава, пък би трябвало да се бръкнат по-дълбоко в джоба - най-малко стотина лв.. Един от евтините разновидности включва блуза с дълъг ръкав за 16 лева, с пай за 14 лева, суитчър за 28 лева, пуловер за 21 лева, риза с дълъг ръкав за 27 лева и вратовръзка за 13 лева Всичко това прави 119 лева

Родителите в обществените мрежи пък шеговито вършат препратки с времето на социализма. " Аз бях толкоз горда, когато облякох униформата си от Комсомола - сако и пола с емблемата на учебното заведение ми на ръкава. Чувствах се огромна и доста си я харесвах. Като измислиха алените с квадратчетата, към този момент беше друго - никой не искаше да я носи ", написа една от майките.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР