Пловдивски фермер продава златна ябълка“ за 95 000 евро. Уникалният

...
Пловдивски фермер продава златна ябълка“ за 95 000 евро. Уникалният
Коментари Харесай

Пловдивски фермер продава ябълка за 95 000 евро

Пловдивски фермер продава „ златна ябълка “ за 95 000 евро. Уникалният плод сега зрее в овощната градина в село Трилистник. След откъсването ще бъде изрисуван от слънцето по специфична технология и ще бъде положен в кутия, вид украшение. Тя ще бъде направена от 18-каратово злато, изясни концепцията си Красимир Кумчев. Само поставката, която имитира фамозните яйца на Фаберже, тежи 1,4 кг и съгласно цената на златото сега излиза 65 000 евро. Отделно от това е направата.

От 14 години наред с обичайното земеделие агробизнесменът създава бутикови ябълки по патентована технология. Докато зреят на дървото, плодовете се облепят със специфични стикери с разнообразни послания и картини, а слънцето дооформя рисунъка. По този метод Красимир Кумчев е създал бутикови ябълки с изображение на Античния спектакъл, Пловдив 2019, Панаира, лога на компании, надписи „ Обичам те “, " Господи, какъв брой си хубава " и така нататък За ВИП дарове е поставял ябълките, целунати от слънцето, в позлатени кутии, като цената е идвала към 1500 лв..

" Златната ябълка " от Трилистник ще е единствена в света и ще я има една- единствена жена, споделя Кумчев. Надписът ще е на старогръцки и ще гласи „ за най-красивата “. Идеята му хрумнала от легендата за Афродита. Когато Ерида подмята ябълката на трите богини Афродита, Атина и Хера, споделя, че е за най-красивата. Всяка считала, че е за нея, само че станала владеене на Афродита.

Красимир Кумчев е един от крупните фермери в Пловдивско. Гледа 700 декара в землищата на Трилистник и Гелеменово край Пазарджик, от които 450 дка овошки и 250 дка зеленчукови култури. Освен технологията за бутиковите ябълки е патентовал и формула за заслужено пресмятане на дотациите в селското стопанство.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР