Пловдивската спортна зала „Колодрума” стана военно-полева болница. Целта е да

...
Пловдивската спортна зала „Колодрума” стана военно-полева болница. Целта е да
Коментари Харесай

Колодрума в Пловдив се превърна в полева болница с 300 легла

Пловдивската спортна зала „ Колодрума” стана военно-полева болница. Целта е да се покачват качествата за реакция при рецесия с разпространяването на ковид. В подготвителното обучение, което се завърши за няколко часа се включиха десетки военнослужещи, съобщи БНР. Оборудвнето ще продължи и през идващите дни.

Спортна зала „ Колодрума” има потенциал от 300 кревати, шкафчета за персонални такъми и ъгъл за медицинския личен състав, прецизираха от Министерството на защитата.

„ Това е най-подходящата постройка за банкет на инфектирани с ковид в Пловдив”, съобщи командирът на Съвместното командване на специфичните интервенции генерал-майор Явор Матеев. Военното формирование, на което бе предоставена да извърши тази задача е 110-ти логистичен полк. Командирът полковник Костадин Добрев посочи, че в трениворъчното обучение са се присъединили 40 военни от два батальона, употребявани са 10 товарни автомобила.

Пловдивският кмет Здравко Димитров добави, че в идващите дни оборудването на „ Колодрума” като болница за заболели с ковид ще продължи. До петък всяко едно легло ще бъде независимо и ще е с паравани, които са подаяние от „ Пловдивския Панаир”. По думите на Димитров, с новите 300 кревати и наличните в лечебните заведения, Пловдив към този момент ще разполага с 1000 кревати за пациенти с новата зараза.

Тренировките за полеви лечебни заведения не престават и в други градове под управлението на Националния действен щаб, здравното министерство и „ Държавния резерв”.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР