Пловдивската публика изкупи всички билети за гастрола на "Гераците" на

...
Пловдивската публика изкупи всички билети за гастрола на "Гераците" на
Коментари Харесай

Истерия за Гераците в Пловдив, ученици изкупиха билетите заради матурите!

Пловдивската аудитория изкупи всички билети за гастрола на "Гераците " на 14 ноември в Дома на културата в Пловдив от 19 часа. Поради огромния интерес премиерният театър, с който се означават 140 години от рождението на писателя Елин Пелин, ще се изиграе и от 16 часа в същия ден. Пловдивски гимназисти нападнаха овреме Билетния център в Пловдив, защото "Гераците " е едно от творбите, което е включено в матурите. Постановката е на Драматичен спектакъл "Йордан Йовков " - Добрич, които чества 90 години от основаването си.

"Гераците " идва в Пловдив по-малко от месец след премиерата си. Режисурата е на Стефан Спасов, сценографията на Димитър Митев, звукова среда и мултимедия - Красимир Янев. Участват Валентин Андреев - Рафе, Мария Гинкова, Радомир Андонов, Пламен Маринов, Любов Николова, Красимир Демиров, Татяна Христова, Владимир Трендафилов, Мария Генова, Стефан Сърчаджиев, Мила Боянова, Димитър Петров и дребния Йоан Деянов.

"Гераците " е измежду най-сполучливите художествени документи на едно изменчиво време - началото на ХХ век., когато в следосвобожденска България стартират да пораждат новите стопански връзки. Зависимостта от парите става все по-голяма, градът стартира да пораства дружно с изкушенията в него, а селото се обезлюдява и връзката със земята се къса. Любовта в дома на Герака не устоя под напора на тези промени, децата го предават и фамилията му се разпада...

В днешно време тези промени са още по-агресивни и рефлектират в персоналния ни живот още по-дълбоко. Любовта абдикира, децата не могат да запълнят неналичието на смисъл и потребността ни от очакване, а дяволът, усетил нашата уязвимост, отваря бакалница в душите ни и търгува с положителното и злото ", споделя режисьорът Стефан Спасов. Билети за изключителното зрелище на "Гераците " се продават в Билетен център пред Общината като проведени групи от възпитаници употребяват особено понижение.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР