Пловдивската полиция започва да се разплаща със съдебните медици, които

...
Пловдивската полиция започва да се разплаща със съдебните медици, които
Коментари Харесай

МВР се разплаща със съдебните медици

Пловдивската полиция стартира да се разплаща със правосъдните медици, които употребява като движимости лица и при правенето на съдебномедицински експертизи, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Ден по-рано лекарите от Съдебна медицина в града заплашиха, че ще спрат да оказват помощ на полицията, защото тя редовно не им изплащала хонорарите за предоставените услуги в извънработно време, за разлика от правосъдното министерство, следствието и военна полиция.

В особено известие Министерство на вътрешните работи посочи, че прави всичко допустимо за регулярното и постъпателно погашение на възнагражденията на движимостите лица по предоставени от проверяващите служители на реда експертизи. От ведомството се позоваха на информация на „ Финансово обезпечаване “ към локалната полиция за изплатените от началото на годината хонорари. Тя сочи, че такива са осъществявани през месеците януари, април, юни и август, като общата сума възлиза на 65 217 лева " Към сегашния миг в сходство с разполагаемите финансови средства за прехрана по бюджета ОДМВР - Пловдив, планува 23 804 лева да бъдат разплатени за осъществени експертизи от движимости лица до края на месец октомври ", настояват от Министерство на вътрешните работи.

От катедра " Съдебна медицина " обаче обявиха, че през тази година не са взели и лев от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Пловдивските лекари, които са седем на брой, към този момент имат да получават сума от близо 100 000 лв..

Гилдията ще разисква наболелия въпрос на плануваната на 27 октомври в Пловдив национална конференция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР