Пловдивската полиция продължава осмомартенската си традиция - Цвете на пътя.

...
Пловдивската полиция продължава осмомартенската си традиция - Цвете на пътя.
Коментари Харесай

Полицаите в Пловдив подаряват цвете на жените шофьори

Пловдивската полиция продължава осмомартенската си традиция - " Цвете на пътя ". Жени, които минават с колите си, са спирани не за инспекция, а с цел да им бъде харизано цвете за днешния празник.

Направена е и 300-килограмова арт обувка, цялостна с цветя, която да припомня за силата на дамите, съобщи Българска национална телевизия.

Говорителят на полицията в Пловдив Таня Костадинова съобщи, че ще подаряват и картичка във формата на сърце, което да припомня на дамите, че някой ги чака у дома живи и здрави.

Инспектор Ботьо Гиргинов добави, че по този метод от полицията демонстрират почитание към дамите, с което да се подсети за значимостта им.

8 март е ден за признанието на икономическите, политическите и публичните достижения на дамите. Първият ден на дамата е маркиран на 23 февруари 1909 година в Съединени американски щати по самодейност на Американската социалистическа партия. Празникът е почнал единствено като политическо събитие на социалистите, само че последователно става част от културата на доста страни.

В някои от тях денят губи политическата си багра и става просто мотив за мъжете да изразят своето внимание към дамите. У нас като общобългарски празник 8 март стартира да се чества след 9 септември 1944 година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР