Пловдивската полиция предприема радикални мерки срещу джигитите на пътя, които

...
Пловдивската полиция предприема радикални мерки срещу джигитите на пътя, които
Коментари Харесай

От 2023-а: Полицията в Пловдив с изненадващ ход срещу джигит...

Пловдивската полиция подхваща радикални ограничения против джигитите на пътя, които се множат с всеки минал ден. Наред с всички дейности, с които чиновниците на реда упражняват надзор върху водачите, още от началото на 2023 година, т.е. след няколко дни, стартира използването на нов метод за повече дисциплинираност зад кормилото. 

" Полицията има запас  за бърза реакция посредством насочването и съсредоточаването в един съответен сектор  на полицейски сили и механически средства за надзор, когато този сектор се разпознава като рисков. За трайно дисциплиниране на водачите започваме използването на метод, при който контрола да бъде всекидневен, непрекъснат, във всички елементи на денонощието, да се обгръщат огромни територии и направления, както по уличната мрежа на обитаемоте места, по този начин и по пътищата от републиканската и общинска пътна мрежа ", сподели пред " Марица " шефът на КАТ-Пловдив гл. инсп. Йордан Милушев. 

Той напомни, че по отношение на предписание на инистъра на вътрешните работи, от месец август се извършват редица съответни  мерки за преодоляване на пътнотранспртната конюнктура. Сред тях са включване на целия еднообразен състав с пълномощия по ЗДвП, а освен този от звената пътна полиция, при практикуване на надзор над водачите по пътищата, също налагането на " линейния надзор " като способ за влияние. Освен това е повишен контролът над седналите зад кормилото на товарни коли, особено внимание се отделя на дребните обитаеми места за ръководство без брошура, като с изключение на явния надзор, чиновници от звената престъпна полиция реализират наблюдаване над лица, за които има данни, че ръководят без да имат това право, или след приложимост на алкохол или опиати. 

Част от ограниченията са също активизиране работата по формираните досъдебни производства за бързото им привършване, подаване на настояща информация за пътната конюнктура и реализираната контролна активност до медиите, повишен е и контролът от управителния състав, освен непосредствения, само че и посредством потребление на инсталираните за задачата в патрулките видеокамери и устройства за следене.

" Всички тези ограничения се извършват в цялостен размер от органите на полицията, само че желая да подчертая, че в идеята понижаване на пътния травматизъм следва всички органи, организации и институции да дадат своя значителен принос. Само тогава резултатите ще бъдат обезпечени ", счита гл. инсп. Милушев. По думите му напъните на родителите и на институциите би трябвало да бъдат ориентирани още от ранна детска възраст за разбиране на основите на безвредното придвижване от децата като пешеходци, като пасажери в колите, за безвредната игра в обсега на пътя. Много старания би трябвало да бъдат положени при образованието на претендентите за водачи от съответните инструктури, праволинеен би трябвало да контролът за техническата редовност на автопарка в пунктовете за ГТП.

" Непрекъснато следва да се следи за положението на пътя и пътните такъми, да се построява безвредна инфраструктура, която да компенсира грешките на водачите. И схваща се- възстановяване на успеваемостта на законовата и подзаконова нормативна база, регламентираща придвижването по пътищата, бързината и успеваемостта на административно-наказателния развой, бързината и успеваемостта на следствието на причинителите на закононарушения до влизане в действие на неоправдателните присъди и други ", уточни шефът на КАТ-Пловдив. 

Милушев прикани във всеки един случай при забелязване на  рисково държание или при подозрение за незаконен транспорт, жителите да подават сигнал на тел. 112.  " Полицейските органи натрупат всекидневно опит, образоват се и имат подготвеност да реагират бързо на всеки сходен сигнал и да изведат съответния автомобил от пътното придвижване за гарантиране на сигурността на другите участници в придвижването. След това се правят нужните следващи дейности по отношение на водачи и пасажерите ", сподели той. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР