Пловдивската пожарна почете паметта на загиналите си колеги на днешния

...
Пловдивската пожарна почете паметта на загиналите си колеги на днешния
Коментари Харесай

Пловдивската пожарна почете на професионалния си празник загинали колеги

Пловдивската пожарна уважи паметта на починалите си сътрудници на днешния си професионален празник, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

След събор от 1905 година в София, при който 17 командири в страната се обедняват и дефинират ориста на противопожарната активност у нас, се стига до решението 14 септември да бъде разгласен за професионален празник на пожарната. А седмицата преди 14-ти е седмицата на пожарна сигурност, стана ясно по време на формалната гала в пожарната на ул. " Преслав ".

По традиция на днешния ден се отдава заслужена респект към починалите по време на осъществяване на своя дълг огнеборци. Част от тях е и старши пожарникар Илиян Попов, който в края на август тази година почина при ПТП на път към сигнал за пожар. Пред паметната плоча на починалите при осъществяване на служебните си отговорности пожарникари в постройката на ул. " Преслав " бяха поднесени цветя, а по-късно бяха почетени с едноминутно безмълвие.

23-ма пък от огнеборците в пловдивско получиха хвалба. Инициативните в днешния ден продължиха с шампионат по тенис на маса.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР