Пловдивската окръжна прокуратура задържа 32-годишния З.Д., който преди 10 г.

...
Пловдивската окръжна прокуратура задържа 32-годишния З.Д., който преди 10 г.
Коментари Харесай

Задържаха мъж, убил жена при грабеж преди 10 години

Пловдивската окръжна прокуратура задържа 32-годишния З.Д., който преди 10 година ограбил и намушкал жена пред жилището й, където след това жертвата умряла. Той е работил със съизвършител подстрекател Г.Б., тогава на 32 година, само че след това умрял при злополука.
От 56-годишната жертва били взети пари, дамска чанта и документи.
До момента е открито, че на 30 септември 2009 година в Пловдив потърпевшата В.Б. се прибирала в жилището си. На стълбището след входната врата тя била нападната от чужд мъж, който дръпнал дамската й чанта и побягнал. Пострадалата пробвала да задържи движимостите си, заради това била влачена от нападателя, а когато се развикала за помощ той й нанесъл пет прободно-порезни рани с нож в региона на корема и предмишницата.
Съседи повикали „ Спешна помощ “, само че макар лекарската интервенция дамата умряла на 8 октомври 2009 година Първоначално причинителят на закононарушението не е бил открит. През 2018 година делото е било обновено с оглед нужда от осъществяване на спомагателни дейности по следствието. Едва на 22 май т.г. за обвинеям е притеглен З.Д.
Той е арестуван за 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои да бъде импортирано искане в съда за непрекъснат арест против него.
Законът планува наказване от 15 до 20 години „ отнемане от независимост “, пожизнен затвор и пожизнен затвор без право на подмяна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР