Пловдивската окръжна прокуратура повдигна обвинения на арестувания в сряда директор

...
Пловдивската окръжна прокуратура повдигна обвинения на арестувания в сряда директор
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинения на арестуваните полицаи от Трето РУ в Пловдив

Пловдивската окръжна прокуратура повдигна обвинявания на задържания в сряда шеф на 3-то Районно полицейско ръководство Самуил Хаджиев и на негов сътрудник. Обвинени са и още двама от арестуваните при акцията, които не работят в системата на Министерство на вътрешните работи.

Всички са в ареста за период от 72 часа като на следващия ден ще бъде импортирано в съда искане да им бъде наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Според държавното обвиняване Самуил Хаджиев и сътрудника му от 3-то районно ръководство са се възползвали от служебното си състояние и са се готвели да придобият половин звук марихуана от производител, разполагащ с съответно позволение.

Полицейският шеф е упрекнат и за това, че в края на март е оказал напън по отношение на подчинените си да претърсят базата на пловдивска компания и да образуват досъдебно произвеждане, без да има съображение и макар експлицитните инструкции на Районната прокуратура.

Третото обвиняване против Самуил Хаджиев е, че е държал патрони за огнестрелно оръжие в автомобила си, като не е взел нужните ограничения за сигурност.

От прокуратурата оповестяват още, че сътрудника на полицейския началник и другите двама арестувани ще дават отговор за отвличането на 28-годишен мъж.

Тримата са показали особена свирепост, а съгласно проверяващите отвличането е обвързвано с наркотични субстанции. Единият мъж е притеглен като обвинен и за държане и разпространяване на опиати.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР