Пловдивската общественост се запозна с идейната разработка на проекта за

...
Пловдивската общественост се запозна с идейната разработка на проекта за
Коментари Харесай

Всичко, което трябва да знаете! Кметът обясни идеята за площад Централен

Пловдивската общност се срещна с идейната разработка на плана за площад " Централен ", Plovdiv24.bg излъчи цялостното й показване, а по-късно и кметът Иван Тотев даде подробни уточнения. 

" Тук представяме концепцията, а тя е да стъпим на Римския конгрес, да подчертаем  пространството му, само че и да влезем в бюджета ", уточни Тотев. По думите му тъкмо парите са ограничаващият миг, тъй като главната част от бюджета за плана - към 7 000 000 лв., ще отидат за подлеза на " Гладстон ". 

" Това значи, че площадът остава под 5 000 000 лв. ", уточни той и акцентира, че тъкмо това повода не всички детайли по плана да се изпълнят с гранит, а да се прибегне и до големи земелрок детайли с размери 60-40. Материалите, обаче, към момента не са утвърдени от НИНКН и всичко по този въпрос търпи промени.

" Подлезът е по-голям, това оборудване ни е предпочитано, а с остатъчната сума ще създадем площада. Сумата е притеснителна, още нямаме явен план за пешеходното пространство. "

И още вести по плана: 

Кметът анонсира, че се отстранява паркингът до ДНА на ул. " Иван Вазов ", там ще се изгради площадно пространство и ще се отвори потокът към " Иван Вазов ". Улицата пък ще стане еднопосочна в сектора от ул. " Авксентий Велешки " до ДНА в посока Центъра. Паркингът пред хотел " Тримонциум " се понижа с 30%, ще се реалокират и стълбите на подлеза там, с цел да извеждат те непосредствено към площада.

4,50-метрова зелена пергола пък ще замаскира постройката на пощата, с цел да не се натрапва тя образно. От северната й страна се възнамерява създаване - в случай че от НИНКН разрешат, на няколко дървени структури за заведения навън с прелестна панорама към Форум Север и Одеона; металните парапетът пък ще се заменят със стъкло.  " Искаме мястото, в този момент пустеещо, да се насити с живот ", показа Тотев. 

" Все още нямаме решение за осветлението ", призна кметът. Като цяло за него се планува да е с високи пилони, които да осветяват ненатрапчиво. Осветление в земята няма да има.

" Това са водещите ни хрумвания, след представянето може да сменим материали, шарки – само че не може да отстъпим от концепцията за Форума ", категорични бе Тотев.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР