Пловдивската компания Димитър Маджаров инвестира над 500 000 евро в

...
Пловдивската компания Димитър Маджаров инвестира над 500 000 евро в
Коментари Харесай

Тази българска компания инвестира над 1 милион лева за производство на прясно мляко

Пловдивската компания Димитър Маджаров " влага над 500 000 евро в напълно нова линия за произвеждане на прясно мляко, както и за автоматизирана българска линия за бутилиране. 60% от вложенията са лични средства, а останалите - дотация по европейска стратегия за развиване на селските региони.

Инвестицията в новата линия артикули е направена макар сериозните последици от ковид за ХоРеКа канала. Българският пазар на млечни артикули е дребен, само че с конкуренция от над 200 мандри.

През 2021 година немски производител на млечни артикули приключи активността си в България. Няколко години преди този момент друга огромна интернационална компания трансферира индустриалните си мощности. Млечните артикули са втората най-голяма категория в хранителната промишленост у нас (предхожда я единствено тази на хлебните и тестени изделия), а киселото и прясното мляко са обичайни за бранша.

От пловдивската компания споделят, че им е лишило време от 2 години, с цел да проучат разнообразни потребителски усети, да създадат проби и да провеждат процеса на произвеждане. Резултатът е четири типа прясно мляко: краве прясно мляко с масленост от 3.6%, 2.00%, 4.5%, и био прясно мляко с 3.7% масленост. Производителността е пет хиляди литра на час.

" Димитър Маджаров-2 " е основана през 1991 година Компанията има две подразделения - за произвеждане на салами и месни деликатеси, и за млечни артикули, приготвени по обичайни предписания.

Млекопреработвателното дружество в гр. Стамболийски е с дневен потенциал до 80 тона свежо българско мляко. Фирмата е сертифицирана по интернационалния стандарт ISO 9001:2008 за ръководство на качеството, по интернационалния стандарт за храни IFS, по БДС стандарт, както и по стандарта за Bio храни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР