Пловдивската фирма Филикон вдига голям търговски център на Коматевско шосе

...
Пловдивската фирма Филикон вдига голям търговски център на Коматевско шосе
Коментари Харесай

Стотици работни места отварят в нов търговски център

Пловдивската компания ”Филикон ” подвига огромен търговски център на Коматевско шосе в личен терен, научи “Марица ”. В него към този момент се строи новият магазин на BILLA в Пловдив. Към комплекса е плануван огромен паркинг съгласно стандартите на веригата. Проектите от дълго време са утвърдени в общината, а градежът ще е на стадии,  удостовери основния проектант Юлиана Петрова.

Това ще е първият стадий от плана, само че проектите са обектът да се разшири в бъдеще. До хипермаркета ще се изградят магазини с друга повърхност, които ще се отдават чартърен, сподели за “Марица ” вложителят. Очаква се, откакто центърът проработи, в него да бъдат открити стотици нови работни места. Теренът е към 5 дка, той към този момент е разчистен и ограден от всички страни. Виждат се багери и техника на Семеен кодекс “Арнаудов ”, които вършат изкопите.

В Пловдив това е седмият магазин от веригата на BILLA България.

Още при започване на 2018-а от " Билла България " оповестиха, че ще открият сред 8 и 10 нови магазина в София, Пловдив и Варна. С тях компанията би трябвало да се реализира растеж от 9-10% в приходите, колкото има и през предходната година. Въпреки мощното развиване " Билла " остава третата по величина верига на дребно в страната след " Лидл " и " Кауфланд ". Тя разполага с повече от 4500 чиновници в цялата страна.

Снимки Стоян Илиев
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР