Пловдивска бакалия хвана цаката на крадците. За да спре посегателствата

...
Пловдивска бакалия хвана цаката на крадците. За да спре посегателствата
Коментари Харесай

Пловдивска бакалия измисли изумителен начин да се справи с крадците

Пловдивска бакалия хвана цаката на крадците. За да спре похищенията от кварталните апаши, притежателят на магазин в жк " Кършияка " стартира да лепи фотосите им на входа на комерсиалния обект, написа " Марица ".

Така единствено за един месец два портрета, свалени от охранителните видеокамери, „ увиснаха “ на стената на срама. Под всеки от тях се мъдри унизителният надпис „ Аз крадох тук “.

На едната фотография е запечатана към 40-годишна жена, която била засичана няколко пъти да свива двулитрови бутилки с бира. Трикът, с който даскалицата минавала с нетаксуваната стока, бил разгадан след подробен обзор на видеозаписите. Дамата взимала от хладилната витрина две двулитрови шишета „ Шуменско “. Когато обаче стигнела до касата, поставяла на лентата за покупки единствено едната бутилка, а другата държала на пода до краката си. Щом като платяла едното питие, на излизане взимала и второто шише и си тръгвала.

След като номерът с бирата станал явен в средата на юни, от хранителния магазин „ Алфина “ на ул. „ Братя Търневи “ решили да не подават сигнал в полицията, защото вредата от всяка свита бира възлизала на 2,50 лева Извадили обаче фотография на крадлата и я поставили на входа на комерсиалния обект. Оттогава любителката на безплатната бира спряла да посещава магазина.

„ На тип изглеждаше доста възпитана и общителна жена, не можеш да предположиш, че ще открадне нещо “, описаха пред репортера ни чиновниците в кварталния магазин. От съседи, видели фотографията, те разбрали, че крадлата се споделя Даниела и е уважавана учителка в Руската гимназия под тепетата. Разследване откри, че на стената на позора е бил закачен фотос на Даниела З., която преподава немски език в ЕГ „ Иван Вазов “. В деня, когато била хваната да краде и спряна от притежателя, тя била с двете си деца, които потънали в земята от позор.

" Шокирана съм от тези дейности на притежателя. Това се случи преди месец. Той ме настигна извън и ми се развика. Обясних му, че е станало комплициране със стоката и ще си платя каквото би трябвало, само че той беше обиден. Отказа да вземе парите, а по-късно ми е лепнал фотографията без моето единодушие. Това е уронване на престижа и достолепието ми ", разяснява уличената за кражбата учителка.

На втората „ позорна “ фотография, окачена в магазина, е сниман пенсионерът бай Георги, който също е от квартала зад ЖСК „ Победа “. Той също се пробвал да взима бира без пари, само че видеокапанът го хванал в крачка. След като лъснал на таблото, той също пристигнал да се моли да си заплати откраднатото и да смъкват фотографията му, само че получил безапелационен отвод.

 Бакалия хвана цаката на крадците
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР