Пловдивчанка се обърна с апел към редакцията на Varna24.bg. Публикуваме

...
Пловдивчанка се обърна с апел към редакцията на Varna24.bg. Публикуваме
Коментари Харесай

Нека помогнем! Тийнейджърка има нужда от нас, за да живее

 Пловдивчанка се обърна с зов към редакцията на Varna24.bg . Публикуваме текста без редакторска интервенция:

" Здравейте, положителни хора!

Пише ви една изстрадала майка, която от изтощение се обръща към вас за помощ...

Казвам се Стефка и съм горда майка на три прелестни деца!

Допреди няколко години животът ни беше като на съвсем всеки човек. Със брачна половинка ми работихме почасово, децата ни имаха едно красиво детство. Никога не сме били доста заможни, само че пък се трудихме почтено, с цел да устояваме децата си по допустимо най-хубавият метод! 

Докато един ден дребната ни щерка се разсъни цялата подута и със сини кръгове под очите. Веднага по-късно започнахме визити по разнообразни експерти, с цел да разберем какво се случва с благото ни дете.

В резултат на голям брой изследвания ѝ бе сложена страшната и до тогава изцяло непозната за нас  диагноза – Нефротичен синдром. 

Тогава Мелиса беше едвам в 5-ти клас. Последваха купища проучвания, срещи с доста доктори и потребност от десетки медикаменти. Провежданата терапия усъвършенства състоянието ѝ, само че косата ѝ окапа, което беше извънредно стресиращо за едно момиче, навлизащо в пубертета.

Благодарение на лечението положението на Мелиса се усъвършенства за избран интервал, с времето косата ѝ стартира да пораства още веднъж и цялото ни семейство бе безпределно щастливо!

За страдание, по-късно се сбъдна най-големият ни призрачен сън – през август предходната година бъбреците на Мелиса отхвърлиха изцяло. 

По неотложност детето ни беше включено на животоподдържаща хемодиализна терапия. Сега три пъти в седмицата по 4 часа ние сме в болничното заведение, където уред пречиства кръвта ѝ. Оттогава стопирах да отивам на работа, с цел да се посветя напълно на щерка ми...

Случилото се отрази освен на мен и Мелиса, само че и на цялото ни семейство. От мощния стрес татко ѝ получи тежък инсулт, поради който към този момент 8 месеца е на легло – без да може да се движи и да приказва. Това наложи синът ми да напусне също работа, с цел да може да се грижи за брачна половинка ми, до момента в който аз съм по лечебните заведения с Мелиса. 

Мелиса към този момент не върви на учебно заведение и рядко излиза, тъй като диализите я уморяват и тя няма сили даже за елементарна разходка. Диализата е доста мъчителна, само че най-страшното е, че диализата поддържа живота ѝ, само че и поврежда един по един органите ѝ. 

Диализата стопира естествения напредък и развиване на тялото, което е рисково за Мелиса, защото сега тя е в пубертета. 

Ние няма да се предадем и ще се борим по всякакъв начин да подобрим положението на нашето момиче! Именно по тази причина направихме и консултация с турски доктори.

От тяхна страна бе доказано, че аз мога да ѝ бъда донор, както и че Мелиса има незабавна потребност от тази животоспасяваща трансплантация! 

Цената на трансплантацията, както и всички съпътстващи лекуване в чужбина разноски са извънредно непостижими за фамилията ни!

Единствените ни приходи, с изключение на детските добавки на Мелиса, са паричките, изпратени от най-големия ми наследник, който работи в чужбина, само че те стигат колкото да за храна и медикаменти...

Не знам дали ще успеем да съберем тази огромна сума, само че като майка, която вижда детето ѝ по какъв начин страда, съм длъжна да опитам и да ви прикани за помощ!

Благодаря на всеки, който ще застане до нас в тази неравностойна битка за живота на дребното ми момиченце! "

Банкова сметка 

В изгода на: Хелп Карма Фондация

При банка: Алианц Банк България

Номер на сметка: BG22BUIN95611000581788

Swift / BIC:BUINBGSF

Основание: Живот за Мелиса
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР