Пловдивчанинът Васил Атанасов лежи трета година в затвора в Пазарджик

...
Пловдивчанинът Васил Атанасов лежи трета година в затвора в Пазарджик
Коментари Харесай

Пловдивчанин лежи трета година без присъда, майка му пред БЛИЦ TV: Синът ми е нарочен, ще умре в затвора!

Пловдивчанинът Васил Атанасов лежи трета година в пандиза в Пазарджик за въоръжен обир и опит за ликвидиране. Делото против него и двамата му съучастници към момента не е завършило. Майка му Райка Атанасова потърси кореспондент на организация БЛИЦ, тъй като счита, че синът й е натопен и е почтен. Публикуваме думите на обезпокоената жена без редакторска интервенция:

„ Смятам, че делото в Пазарджишкия съд преднамерено се бави и нещата се мотаят. Когато край Пещера колата, в която е бил Васил, е била спряна, нищо не са намерили служителите на реда в нея. Шофьорът на колата е бил пил, нямал е брошура, уплашил се е и за това е потеглил и е избягал от проверяващите. Аз си припомням добре този ден-21 декември 2015 година. Бях си вкъщи. Някъде към 18 часа мисля Васил ми сподели, че отива до Пещера, тъй като бил уговорил да купи дърва. Тогава се отоплявахме на тях. От там нататък какво е станало незнам, той не е другар с този Джемал, евентуално са се срещнали поради дървата. Аз познавам добре сина си. Той е прекомерно ангажиран, правихме поправки, една пристройка стягахме, с цел да може да се разтеглим, нито има време, нито пък може да извърши такова нещо. Смятам, че е умишлен поради престъпното си минало. Преди време лежа в шведски затвор за опиати. Искам да подчертая, че когато същата вечер водачът е избягал от служителите на реда край Пещера, моят наследник и приятелката му са отишли в Първо районно в Пловдив. Казали са какво е станало, тъй като персоналната карта на Васил е била останала в служителите на реда. Държали са ги цяла нощ в районното, след това са го арестували. А по ръцете му не са открити никакви барутни частици, макар, че са взети натривки и проби. Мисля, че е умишлен. За другите-това момче от Пещера и за испанския му другар незнам нищо, не ги познавам, тогава за първи път чух за тях. Когато са били спрени за инспекция, те не са знаели за какво ги ревизират, моят наследник не е имал визия за нападението над предприемачите в Пазарджик. Иначе, в случай че те са причинителите, за какво ще спрат на палката на служителите на реда, в случай че знаят за какво ги стопират и кого търсят. Синът ми лежи почтен в пандиза, той е обезверен, в случай че остане още две-три години там и ще го изнесем в ковчег “, не стопира да плаче дамата.


Васил Атанасов лежи в пандиза трета година без присъда

БЛИЦ напомня, че в края на 2015 година въоръжени с револвери и автомат „ Калашников “ и маскирани нахлуха в офиса на пазарджишкия предприемач Спас Спасов-Циганина, който се намира в Индустриалната зона на Паъзарджик. Там са били и 14-годишният му си, както и братът на преприемача-Тонко Николов. Бандитите стреляли на месо, единият брат е ранен в крайници, другият в крайници и ръката. Претърпели са интервенции, животът им е избавен. Детето не е потърпевшо. Отмъкнали са към 23 хиляди лв., както и злато в бижута- към кг.

Минути по-късно пазарджишките служители на реда окупират входовете и изходите на регионалния град, стартира инспекция на всички коли. Автомобилът, в който са били Васил Атанасов, Джемал Аликов от Пещера и неговият испански посетител Фернандо Кастро, е спрян за инспекция. Шофьорът, който сега е очевидец по делото, и останалите трима дават персоналните си карти, само че непредвидена духват с колата. Обяснението е, че лидерът нямал брошура и бил пил. След това Васил Атанасов отива в пловдивско районно ръководство, където е задържан, а Аликов и чужденецът са задържани след търсене. Крили са се повече от 10 дни в квартира в Пловдив. Понастоящем тримата са упрекнати в опит за ликвидиране и въоръжен обир.

БЛИЦ се свърза с източници на следствието, които обявиха, че има доказателства за присъединяване на тримата в закононарушението. Те бяха безапелационни, че по Васил Атанасов е спряган за лидер на бандата, тогава са открити барутни частици по него. При обиска в дома на Джемал Аликов в Пещера са открити 10 хиляди евро, само че от отмъкнатите злата и телефони на предприемачите няма диря. Джемал Аликов също е с богато крими досие-той е съден за няколко грабежа и обири на коли. Дни след покушението на бизнесмените, задържаните са били разпознати от очевидци. На мястото на престъплението са открити и техни пръстови отпечатъци. Няма изясненост по кое време тази правосъдна сага ще завърши, само че проверяващите са безапелационни, че солени присъди ще има.


Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР