Пловдивчанинът доц. Момчил Мавров е новият председател на Надзорния съвет

...
Пловдивчанинът доц. Момчил Мавров е новият председател на Надзорния съвет
Коментари Харесай

Момчил Мавров оглави Надзорния съвет на Здравната каса

Пловдивчанинът доцент Момчил Мавров е новият ръководител на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса. Решението беше взето на днешното съвещание на служебното държавно управление.

В момента доцент Мавров е шеф на кабинета на министъра на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев. Той е магистър по право, магистър по финанси и магистър по здравен мениджмънт. Доцент и лекар е по професионално направление „ Право “. Притежава повече от 10 години професионален опит като заместник-директор на Университетска многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Свети Георги “ в Пловдив. 

Доц. Момчил Мавров поема поста от доктор Александър Златанов, сегашен заместник-министър на опазването на здравето.

Новият началник на надзора на Здравната каса е приключил право в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ през 2000 година Има предпазена магистърска степен по финанси в Стопанска академия „ Д. А. Ценов “ в Свищов (2007 г.) и магистърска степен по здравен мениджмънт в Медицински университет – Пловдив (2012 г.).

През 2016 година пази дисертационен труд за просветителна и научна степен „ Доктор по право “. През 2018 година придобива научно звание „ Доцент “ в професионално направление „ Право “.

До 2010 година упражнява специалността на юрист, а от 2010 година е заместник-директор на УМБАЛ „ Свети Георги “.

От 2007 година до 2018 година е помощник, а от 2018 година е доцент във Факултета по публично здраве на Медицински университет – Пловдив.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР