Пловдивчанин описа одисеята си в опит да измоли ремонт на

...
Пловдивчанин описа одисеята си в опит да измоли ремонт на
Коментари Харесай

В Северен: Хората се молят за ремонт, районният кмет само кима с глава!

Пловдивчанин разказа одисеята си в опит да измоли ремонт на тротоара пред дома си, като последна мярка мъжът даже е писал на кмета. Ето и същността на казуса, разказан пред Plovdiv24.bg :

" Уважаеми господин кмет, обръщам се към Вас в качеството си на домоуправител, както и на живущ към съответния адрес. Съгласно ЗУЕС последната ни пререгистрация в районното кметството е под № 952/1 от 14/12/2017г.

От години водим една дълга и видно все още несполучлива преписка с кмета на регион " Северен " за пренареждане на тротоарните плочки на адреса ни - от една страна разрушени от кореновата система на дърветата, от друга - непрекъснато влизащите коли, както и да се ремонтират стълбичките посредством които жителите да стигнат да булеварда. А както знаем доста от тези жители са възрастни хора, такива с помощни средства, както и такива със специфични потребности ", написа мъжът.

" Ходил съм на редица " срещи " с районния кмет инж. Ральо Ралев, все се записва, все се кима с глава и в никакъв случай не се дава някакъв съответен отговор. Неофициално разбирам, че община Пловдив не дава пари за поправки на тази част от регион " Северен ". Искал съм да получа писмен отговор, само че в никакъв случай не съм получил подобен. Разбирам за какво.

За ваша информация - за казуса, в качеството си на домоуправител на адреса и като комшия, съм потърсил помощ от районното кметство още през 2017г. Заведено е под вх. № 3-94-00 – 16543 от дата 29.09.2017г. Във времето и доста други прилежащи са пускали тъжби по въпроса, само че отговорът е доста думи без какъвто и да е смисъл.

Мога да Ви уверя, че с този сигнал показвам мнението и желанието на живущите от бул. " България " №200 до бул. " България " № 212 да имаме тротоар, а не сходство на такова нещо на адресите си. И отново срещи с кмета, отново кимане с глава като кукувица от стенен часовник, отново кукане и неистини, глупави пояснения, тъпи извинения и оправдания, че община Пловдив не дава пари, на регион " Северен ".

Е, тогава следва да ви попитам, господин Тотев:

Какво срещу имате жителите на регион " Северен "? С какво право решавате, че жителите на регион " Северен " нямат право на естествени тротоари, нямат право на вода за напояване на градинките към блоковете? Постоянно се приказва за изложение на гражданска позиция, само че даже и по-късно администрацията ме смята за досадник или просто един " хахав домоуправител ". Държа да получа отговор на този въпрос персонално от Вас, господин Тотев!

От районното кметство не получих помощ, поради което входирах сигнал във Вашата администрация.

На адреса пристигна комисия, огледа региона, разказа случая и мнението им беше, че пари за тротоарни плочки нямало в кметството, само че имали разполагаем стоп-колчета, които може да сложат, с цел да се спрат колите да не влизат в парка и тревните площи сред блоковете. В същото време, медиите гърмят, че са отпуснати още пари за поправки на тротоарни плочки и зелени площи.

Аз не разбирам - тези тротоари не са били ремонтирани от времето на тяхното полагане и откакто има толкоз тъжби и сигнали през годините за промяна (ремонтиране, пренареждане) на тротоарните плочки и стълбичките към булеварда, за какво подобен ремонт не е осъществен на адреси бул. " България " № 200 до бул. " България " №212 от десетилетия? Това са някакви 50-60м, а просто се чака, доразрушаване на същите. Сигнали има, проблемите са документирани, само че заложени поправки няма?

Толкова ли е мъчно в този момент, когато очевидно в община Пловдив има пари за тротоарни плочки, община Пловдив взаимно да проработят с регион " Северен ", с цел да се реши този проблем. Прилагам фотоси на тротоарното сходство, и откровено се надявам, за интервенция от страна на община Пловдив, с цел да има тротоар на упоменатите адреси. "  

Plovdiv24.bg напомня, че по предложение навръх общинската администрация районните кметства на Пловдив получиха сериозна финансова инжекция. Допълнителните пари им бяха гласувани на сесия на Общински съвет от 25 октомври. Средствата са предопределени особено за поддръжка на улиците както следва - по 200 хиляди лв. за регион " Северен " (част от средствата се поделят с ОДМВР Пловдив) и регион " Южен ", по 100 хиляди лв. за регион " Източен " и регион " Западен " и 150 хиляди лв. за регион " Централен ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР