Пловдивчанин и асеновградчанка застават пред Окръжен съд Пловдив по обвинение

...
Пловдивчанин и асеновградчанка застават пред Окръжен съд Пловдив по обвинение
Коментари Харесай

Двойка на съд за коноп и кока, мъжът – и за пушка

Пловдивчанин и асеновградчанка застават пред Окръжен съд Пловдив по обвиняване за развъждане на марихуана.

Пловдивчанинът Н.К.А. е упрекнат за това, че на неустановена дата през 2021 година до 04.11.2021 година в с. Брестник е отглеждал 61 бр. растения марихуана с общо тегло на отделената от тях суха листна маса 3925 грама на стойност 23 550 лева

У него е открит още кокаин с тегло 0,897 гр. на стойност 313,95 лева

Подсъдимият отглеждал растенията в домашни условия, като за задачата пригодил помещение към къщата, в която живеел, обособено като гараж, и прилежащите към него по-малки пространства.

Там била построена специфична система за развъждане на растенията, били конфигурирани лампи, климатик и газово отопление, а стените били облепени с термофолио за опазване на топлината, била построена и филтърна система.

Той е и с второ обвиняване, за това че на 04.11.2021 година без съответно позволение е държал огнестрелно оръжие – общоприета, ловна, гладкоцевна пушка и муниции за огнестрелно оръжие –  26 бр. ловни патрони.

Асеновградчанката С.Н.Д. също е упрекната за поведение на високорискови наркотични субстанции – кокаин с нето тегло 07,744 гр., съдържащ 86,3 теглови % кокаин на стойност 208,32 лева и хомогенна неделима примес от марихуана и тютюн.

Делото е планувано в Разпоредително съвещание.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР