Пловдивчани си искат лятното часово време България мести стрелките за

...
Пловдивчани си искат лятното часово време България мести стрелките за
Коментари Харесай

Монасите: Божието време е едно

Пловдивчани си желаят лятното часово време

България мести стрелките за пръв път на 1 април 1979 година През март 1997 година е признато Постановление на Министерски съвет № 94, с което е общопризнат правилник за преместване на стрелките всеки финален уикенд на октомври и на март, според инструкция на Европейската комисия.

От 1999 година лятното време стартира в 3 часа на последната неделя на март и продължава до 4 часа на последната неделя на октомври, когато часовникът се връща с 1 час обратно - т.е. до 3 часа астрономическо време.

В Копиловския манастир до Кюстендил никой в никакъв случай не сменя зимното с лятно време. Монасите, които живеят по остарял жанр, са уверени във вредата от местенето на стрелките. Ако си в естетика с природата и със себе си часовникът е непотребен, уверен е игуменът отец Касиан. Всъщност страната ни и до момента имаше суверенното право да отстрани въртенето на стрелките два пъти годишно - задоволително е държавното управление да анулира Постановление на Министерски съвет 94/1997 година

Статистически разбор на Енергийния систематичен оператор демонстрира у нас икономии в резултат от неизползването на изкуствено осветяване, оценени на 20,5 GWh годишно. На глава от популацията това количество сила се равнява на към 60 стотинки за година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР