Пловдивчани се юрнаха на шопинг в Одрин заради срива на

...
Пловдивчани се юрнаха на шопинг в Одрин заради срива на
Коментари Харесай

Пловдивчани атакуваха Одрин заради срива на турската лира, напълниха багажниците

Пловдивчани се юрнаха на шопинг в Одрин поради срутва на турската лира. Нашенците са най-многобройните клиенти на пазарите и магазините в турския град. Оттам те обличат и приготвят децата си за първия образователен ден. Вчера мъчно се намираха турски лири в обмен бюрата в Пловдив. 

Одрин е цялостен и с търговци от цяла България тези дни, които купуват на едро и зареждат магазините си у нас. Най-оживено е в петък и през уикенда. 

Пловдивчани пътуват със личен превоз, като пълнят багажниците с прахуляк за пране, облекла и зеленчуци. Заради срутва на турските пари всеки чака да купи повече за по-малко средства. От съседите ни пазарят доста и жителите на Хасково, Свиленград и прилежащите села, които са покрай Турция. 

" Обикновено отивам със стотина лв.. Последно през юни за към 50 лева купих чифт обувки, комплект покривки за маса, няколко тениски за детето, масло, сирене, наложително самун, защото е доста апетитен. Много съм удовлетворена ", споделя Мария Ганева, която ще пътува с приятелки до Турция. В момента 1 лева е еднакъв на 3.54 лири. С 10-ина лири, или 2.82 лева, могат да се купят 4 тениски или чифт дънки, или пък кецове, дамска чанта. 

В Одрин всичко е по-евтино, в сравнение с у нас. Затова градът е цялостен с търговци от съвсем цяла България. На борсата кило плодове и зеленчуци може да се купи за стотинки. Хасковски домакини мъкнат оттова още кори за баница, квас за самун, сирене, маслини и зехтин и други, като всичко това им коства към 15-ина лири. Традиционно от Одрин се купуват медикаменти, защото те са в пъти по-евтини.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР