Пловдивчани със слухови увреждания се върнаха с две първи места

...
Пловдивчани със слухови увреждания се върнаха с две първи места
Коментари Харесай

Пловдивчани с отличия от фолклорен фестивал за инвалиди

Пловдивчани със слухови увреждания се върнаха с две първи места от Шестия народен фолклорен фестивал за хора със характерни благоприятни условия. Спечелените призове са за родопска ария и за танцов състав. Нашенците, които завоюваха челните места, са от Районната организация на глухите. Песента, която им донесе триумфа, беше „ Пустоно бясно и младо “ в осъществяване на ръководителя на организацията Тилка Кайрякова. Тя бе изпълнена синхронно – пеене с гримаса и жест.

Паралелно с фолклорния фестивал бе проведено и изложение-базар на разнообразни произведения и сувенири, основани от хора с увреждания. Тежкочуващите се показаха с бродирани карета и плетени терлици.

Районната организация на глухите в Пловдив бе показана от 8 души. Сдружението е с дълъг опит в самодейността. Тя стартира още през 1973 година

Членовете на Съюза на глухите в града под тепетата ще вземат присъединяване и във фолклорен фестивал в Неделино през септември. Освен това през същия месец ще се организира и Национален фестивал за художествена самоинициатива към Сюза на глухите в Приморско. Той съответствува с 85-годишнината на Съюза.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР