Пловдивчани патентоваха“ нова професия благодарение на социалните мрежи. Във Фейсбук

...
Пловдивчани патентоваха“ нова професия благодарение на социалните мрежи. Във Фейсбук
Коментари Харесай

Тарикати изкарват пари от изгубени телефони и домашни любимци

Пловдивчани „ патентоваха “ нова специалност с помощта на обществените мрежи.

Във Facebook безусловно през няколко минути се появяват постове, с които поданици на града търсят изгубени движимости или пък домашни любимци. В към 30% от случаите историята приключва с хепиенд. Няк​ой дава отговор под обявата, че е разкрил смартф​он, портфейл или пък чанта, разменят си номерата за връзка и надлежно благодарности. В един от пет случая обаче изчезналата движимост или животно се оказват единствено и единств​ено непознат шанс и потъват вдън земя. Въпреки многочислените молби за подпомагане, звънене по институции, магазини и така нататък, положителни вести за терзания притежател не идват.   

В останалите 50% от случаите обаче шансът се е усмихнал на предприемчиви тарикати, които виждат в това опция за бърза облага. Успявайки един път, те осъзнават, че се получава, и трансформират шанса си в поминък или нещо като втора работа.

Как работят " късметлиите "? Тях може да ги разделим на две групи. Едните са „ нещотърсачи “. Всекидневно ровят из обществените мрежи, където има стотици страници за изгубени домашни любимци, движимости и какво ли още не. Десетки такива постове се появяват в профилираните групи за Пловдив, като „ Забелязано в Пловдив “, „ Забелязано в Кючука “ и така нататък Когато видят пост, който допуска положително заплащане, стартират да търсят, за да  получат парите, съобщи Марица.

Втората група са „ изнудвачите “. Когато да вземем за пример намерят изгубено породисто куче, те изчакват и не пускат пост, че се търси притежателят му. Напротив. Следят, тъй като знаят, че когато стопанинът се отчая от неналичието на любимеца си, ще предложи премия, която постоянно е колкото една междинна работна заплата. Тогава се обаждат на телефона за връзка и оповестяват положителната новина. 

Естествено, по-късно прибират оповестеното заплащане. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР