Пловдивчани отново започнаха да се запасяват с маски. Днес това

...
Пловдивчани отново започнаха да се запасяват с маски. Днес това
Коментари Харесай

Започна се: Пловдивчани щурмуваха аптеките, запасяват се с...

Пловдивчани още веднъж започнаха да се запасяват с маски. Днес това е най-търсената стока по аптеките, откакто стана ясно, че от на следващия ден ще бъде наложителното носенето им и навън, сподели инспекция на.

„ От сутринта продаваме главно маски. Все едно до момента не сме носили”, разясняват аптекари. Според тях макар засиленото търсене, на този стадий има задоволително заредени количества и няма да се стигне до обстановката от началото на пандемията от COVID-19, когато по всички витрини се четеше надпис „ Няма маски”.

„ Днес получаваме и спомагателни количества, имаме всевъзможни размери, хората би трябвало да бъдат спокойни”, твърдят аптекарите.

Предпазните средства за еднократна приложимост се продават на цени сред 80 ст. и 1.30 лева Маски с филтри, които могат да се носят до три дни, костват към 6 лв.. А тези за многократна приложимост с филтър, които се перат в пералня, са към 10 лв.. Между 1 и 2 лв. могат да се намерят маски от плат.

Припомняме, че през днешния ден се чака формалната заповед на министъра за опазването на здравето проф. Костадин Ангелов. В нея ще бъде посочено дали маските ще се наложителни навън единствено там, където има скупчване на хора, или на всички места.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР