Пловдивчани ни търсят най-много за... всичко. Така общественият посредник на

...
Пловдивчани ни търсят най-много за... всичко. Така общественият посредник на
Коментари Харесай

Общественият посредник на Пловдив отчете: Най-много ни търсят за... всичко

" Пловдивчани ни търсят най-вече за... всичко. " Така публичният медиатор на Пловдив обобщи работата на своя отдел през миналата година; докладът за свършеното бе признат от Общински съвет на последната сесия. По този мотив Plovdiv24.bg  беседва с Борислав Стаматов.

" Гражданите търсят място за бърз, способен и безвъзмезден съвет ", показа той. И по тази причина - по думите му, от институцията на публичния медиатор хората чакат всевъзможни информации и помощ. " Има такива, които ни считат за медиатори при намиране на работа; търсят ни за некачествени артикули и услуги; търсят ни за спорове; за съвещания, които са предмет на деяние на прокуратурата, за обири. Смятам, че това е главната наклонност - да бъдем търсени за всевъзможен тип проблеми. "

След ресора с най-общо название " Други ", който държи шампионата по недоволства през 2018-та година, следват сигналите в сектор " Устройство на територията и нелегално строителство ". " Тук интензивността на жителите по традиция е огромна ", разяснява Стаматов. " Писал съм в заключенията си, че администрацията би могла да бъде по-активна в своята активност, с цел да улеснява жителите. Незаконно строителство постоянно е имало и е предизвикателство за всеки по-голям град. Който и да управлява Пловдив, ограниченията за ограничението и преодоляването на този проблем трябва да се затегнат. " В тази връзка пловдивският омбудсман стартира концепцията за основаване на нова институция от вида на строителна полиция, която да има необятни пълномощия, да стопира противозаконните дейности сега на установяването им и наредбите й да не могат да се оспорват.

В топ три по сигнали за предходната година попада още ресорът " Социалната политика ". " Ресор с най-тежки, чувствителни и дори прочувствени проблеми ", обобщава Стаматов. Следва " Транспорт и организация на придвижването ", където упованията са проблемите да продължат да се задълбочават поради трендовете градът да се разширява като строителство, инфраструктура и брой поданици. Чувствителен напредък на недоволствата по отношение на 2017-та година се отчитат и в сектор " Екология ". 

Спадове пък бележат ресорите, свързани с административното обслужване, с образованието, с достъпа на информация, регистрация на търговски обекти и комерсиална активност, с непорочност на улиците и сметоизвозването.

През 2019-та работата продължава, следвайки проблемите на пловдивчани, а и на хора от цялата област. " Институцията ни все по-осезаемо се превръща от публичен медиатор - както е формалното й название, в публичен бранител ", обобщава пловдивският омбудсман Борислав Стаматов. За активността на Стаматов и екипа му; по какъв начин пловдивчани, могат да подадат сигнал за нередности, само че и за какво ще намерят в действителност положително отношение и внимание и още забавни детайлности - вижте в изявлението на Plovdiv24.bg с публичния медиатор на Пловдив Борислав Стаматов.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР