Пловдивчани негодуват срещу цигански катун насред Дондуковата градина, предаде БНР.

...
Пловдивчани негодуват срещу цигански катун насред Дондуковата градина, предаде БНР.
Коментари Харесай

Пловдивчани негодуват срещу цигански катун насред Дондуковата градина

Пловдивчани недоволстват против цигански лагер посред Дондуковата градина , съобщи БНР. От 2 месеца насам незнайни роми се самонастаняват в парка в региона на Природонаучния музей.

Директорът на музея гл. ас. доктор Огнян Тодоров уточни, че постоянно се постанова да пускат тъжби до полицията против три ромски семейства , които трансформират мястото в сметище и социална тоалетна. От музея към този момент са разговаряли с основния проектант Петко Костадинов, с цел да се инсталират камери, а фасадата на постройката да се стегне. Целта е зданието да наподобява добре и на сходни хора да им стане неловко да обитават там, изясни доктор Тодоров.

По думи на кмета на Пловдив Иван Тотев реконструкцията на Дондуковата градина ще стартира към края на лятото. Идеята е паркът да бъде ограден с ажурна ограда от ковано желязо , висока 2,20 м, която ще се заключва след 22.00 часа. Целта е да се избегнат похищенията и самонастаняването на зелените площи.

Предвижда се да се извърши повсеместен ремонт на алеите, оборудванията и детските площадки. За задачата в интервала 2020-2021 година ще бъдат отпуснати към 4 млн. лв.. Според кмета обаче ремонтът може да завърши още до края на идната година.

Реконструкцията на Дондуковата градина е последният знаков план за Централната градска част на Пловдив , разяснява Тотев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР