Пловдивчани, живеещи край линиите до Сточна гара, с нетърпение очакват

...
Пловдивчани, живеещи край линиите до Сточна гара, с нетърпение очакват
Коментари Харесай

Цял квартал се вълнува от новия мол в Пловдив - Променада

Пловдивчани, живеещи край линиите до Сточна гара, с неспокойствие чакат появяването на бъдещия търговски център " Променада ", видя на място кореспондент на " Марица ". Багерите към този момент разчистват терена и съседите са обнадеждени.

„ На тази голяма повърхност беше грехота да стоят единствено две-три заведения. Най-после ще се радваме на план, който ще е ориентиран освен към младежите, а и към нас “, разяснява Виолета Крумова, която от 12 години живее наоколо до бул. " Христо Ботев ".

Илия и Рони постоянно се отбиват да пият кафе на сергията за плодове и зеленчуци, която се намира до релсите, в непосредствена непосредственост до мястото на бъдещия мол. Те също с интерес следиха през вчерашния ден протичащото се на терена.

Група младежи от СОУ " Братя Миладинови " пък напряко започнаха да подскачат, като схванаха, че в съседство ще се появи великански търговски център. Младежите незабавно взеха да си показват по какъв начин би изглеждал мегамолът. Калина от 6. клас си показа най-високата стена за катерене да се намира вътре в постройката, а съученикът й Петър си пожела да открие в " Променада " място за електронни игри, маси за билярд и ъгъл за дартс. Засега обаче фантазиите и концепциите на хлапетата са надалеч от реализацията.

Работата по плана е още напълно първоначално. Мястото, където ще се намира " Променада ", от близо седмица е отделено с ограда. Започнало е и подготвянето на терена за градежа. До момента са бутнати няколко остарели постройки, а по думите на охранителя Тодор събарянето на постройките на предходните питейни заведения и нощни заведения ще стартира до няколко дни.

Два багера разчистваха късовете бетон и боклуците, затрупали отцепения периметър. Очаква се напълно скоро земята да бъде заравнена и подготвена за полагането на основите. Точен период, в който ще бъде напълно издигнат грамадният мол, е мъчно да се дефинира, само че по проект " Променада " би трябвало да отвори порти през третото тримесечие на 2020.

Молът на Сточна гара е най-мащабният градеж в модерната история на Пловдив. Четвъртият търговски център в града ще бъде построен по план на стойност 141 млн. евро от южноафриканския фонд NEPI Rockcastle, който е основен състезател на пазара на комерсиалните площи в Централна и Източна Европа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР