Пловдивчани и гостите на града ще могат да паркират безплатно

...
Пловдивчани и гостите на града ще могат да паркират безплатно
Коментари Харесай

Пловдивската „Синя зона“ ще е безплатна на 3 март, кметът отмени концертите

Пловдивчани и гостите на града ще могат да паркират гратис в „ Синя зона “ на националния празник - Ден на Освобождението на България от османско робство.

От Оперативна програма „ Паркиране и репатриране “ приканват и водачите, и пешеходците да съблюдават разпоредбите за сигурност на придвижването. Програмата в Пловдив на 3 март във връзка отбелязването на 144-та годишнина от освобождението на България и Националния празник ще стартира в 11:00 часа с молебен за мир в катедралния храм " Св. Богородица ".

Това сподели кметът на града Здравко Димитров пред публицисти във връзка информация, че честването ще бъде анулирано. Той посочи, че е отменил единствено двата концерт а, които бяха планувани за откритата сцена пред общинската администрация, с думите " Хората умират на 400-500 км по права линия, няма по какъв начин да има концерти “.

" Всичко останало в програмата остава ", сподели още кметът. Димитров добави, че още от 25 февруари поддържа контакти с почетния консул на Украйна Димитър Георгиев във връзка с украински бежанци, които може да потърсят помощ в Пловдив.

Кметът заяви, че три сестри от Украйна към този момент са настанени да учат в пловдивско учебно заведение. " Реагирахме неотложно, направихме щаб, видяхме къде има свободни места в учебни заведения и ВУЗ-ове. Някои търсят работа, други желаят да учат. Война, бягат хората - не поисквам на никого. Положението е съществено “, сподели още Димитров. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР