Plovdiv24.bg Все повече държави ограничават влизането на чужденци на територията си,

...
Plovdiv24.bg
Все повече държави ограничават влизането на чужденци на територията си,
Коментари Харесай

Коронавирус: какво трябва да знаят прибиращите се в България

 Plovdiv24.bg Все повече страни лимитират влизането на чужденци на територията си, а самолетните компании всеобщо приземяват своята флота поради наложени държавни рестрикции и слаб интерес към пътуванията във времената на пандемия. Засега българите зад граница са в правото си да се приберат в родината, в случай че по този начин ще се усещат по-сигурни и спокойни. Но преди тръгването би трябвало да имат поради редица условия.

Организирайте авансово изолацията си

В момента българските жители, тези с право на продължително престояване в страната и техните родственици, идващи от 16 страни, се слагат задължително под 14-дневна карантина след идването си в България. Това важи за идващите от Китай, Иран, Бангладеш, Индия, Малдивите, Непал, Шри Ланка, Испания, Италия, Южна Корея, Франция, Германия, Нидерландия, Швейцария, Англия и Северна Ирландия.

Дори да не идвате от някоя от тези страни, щом пристигате от район с необятно разпространяване на ковид, отговорно решение е да се самоизолирате. Затова обаче би трябвало авансово да помислите къде е най-подходящото място да го извършите. В случай, че отсядате при родственици, не е добра концепция да се поставяте под карантина в апартамент или къща, където имате пряк допир с възрастни или заболели хора. Карантината цели да ограничи разпространяването на болестта и да защищити най-застрашените, това включва и възрастните родители или баби и дядовци.

При състояние, че до момента в който сте под карантина, нямате право да напускате дома си, можете да помолите роднини или другари да пазарят вместо вас. Ако изберете този вид, би трябвало да инструктирате вашите близки да оставят покупките пред входната врата, с цел да не се реализира пряк контакт, написа " Дойче Веле ".

Избягвайте прибирането със сухопътен превоз.

Ако се прибирате в България от Западна Европа, маршрутът ви съвсем несъмнено ще включва страни, които са затворили границите си за непознати жители. За да преминете, би трябвало да се употребяват дипломатически лостове, посредством които да ви бъде обезпечен кулоар. От Министерството на външните работи на Република България приканват жителите да не пътуват към България. Извън компликациите, които ще създадете на управляващите, рискувате и да сте блокирани часове, даже дни наред на някоя граница.

Във времената на пандемия от ден на ден самолети остават на земята

Ако пътувате със аероплан, тръгнете към летището по-рано

В случай, че употребявате публичен превоз до летището, има огромна възможност той да бъде анулиран или отсрочен. Влаковете в съвсем цяла Европа се движат със забавяне. Популярни автобусни компании като " Фликсбус "  не извършват огромна част от маршрутите си.

Не планирайте да пазарувате на летището. Рестрикциите за магазините, които са признати в редица страни, важат и там. 

Подгответе нужната информация авансово

Ако пристигате на територията на България от изброените 16 страни и подлежите на карантина, ще би трябвало да предадете на управляващите специфичен формуляр. Това ще се случи на летището, където ще ви посрещнат здравните инспектори. Във формуляра би трябвало да попълните данните си, както и да назовете лице, което може да се свърже с вас при потребност. Ще се наложи да впишете и контактите на персоналния си доктор. Пригответе тази информация авансово, с цел да не губите време при кацането.

Организирайте превоза си до дома, тъй че да имате допустимо минимален допир до други хора и да ги предпазите от вероятно заразяване.

На летището температурата ви евентуално ще бъде измерена. Ако по-късно при вас се проявят признаци на Ковид-19 (повишена температура, болки в гърлото, кашлица, зачервено гърло, затруднено дишане), свържете се неотложно с персоналния си доктор или с районната здравна ревизия. Не отивайте пред кабинета на общопрактикуващия доктор, тъй като можете да изложите на риск други жители.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР