Plovdiv24.bg Въпреки неколкократните предупреждения от областните дирекции на МВР в различни

...
Plovdiv24.bg
Въпреки неколкократните предупреждения от областните дирекции на МВР в различни
Коментари Харесай

Коронавирусът даде поле за изява на телефонни измамници! Пазете се!

 Plovdiv24.bg Въпреки неколкократните предизвестия от регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи в разнообразни градове в страната, в обществените мрежи от ден на ден консуматори споделиха за засилена интензивност на телефонните измамници у нас, видя Plovdiv24.bg .

Поради зародилото състояние в България, голям брой от по този начин наречените ало измамници се свързват, както постоянно, най-вече с възрастни и уязвими жители. Схемата включва от потребност от пари за лекуване на непосредствен, болен от ковид, до потребност от стерилизация на къщата, в която живеете. Разбира се, съгласите ли се да напуснете къщата си, най-вероятно историята за вас ще приключи много горчиво - с грабеж на всички полезности и пари, с които разполагате.

Потребители на мрежата описват за сходен случай, в който стара жена е била " помолена " да напусне жилището си за неустановен интервал от време, с цел да може да бъде осъществена стерилизация. Тази история за благополучие приключва с хепи енд, защото бабата се е усъмнила и е прекратила контакта с измамниците.

Съветваме жителите да бъдат изключително мнителни и да се доверяват единствено на роднините си, както и  публични представители на институциите у нас. В случай, че получите сходно позвъняване, свържете се с полиция неотложно, и по-късно установете връзка с роднините си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР