Plovdiv24.bg Тъй като съзнаваме, че положението, в което се намираме, е

...
Plovdiv24.bg
Тъй като съзнаваме, че положението, в което се намираме, е
Коментари Харесай

По 50 лева допълнително за пенсионерите поне до изборите

 Plovdiv24.bg Тъй като осъзнаваме, че ситуацията, в което се намираме, е тежко и обществото чака реакция на служебното държавно управление и до каква степен и кои ще продължат въведените ограничения, за жалост тяхната финансова обезпеченост бе обезпечена до края на месец май, а други до края на месец юли. Това стана ясно от изявление на вицепремиера и служебния министър на финансите след първото съвещание на служебното държавно управление. 

" Ние още в първото съвещание на Министерски съвет обсъдихме опцията за продължение на ограниченията. Става въпрос за ограниченията 60/40, мярката 80/20, ограниченията, които са свързани с децата, които не вървят на учебно заведение и детски градини, ограниченията, които са свързани с пенсионерите. 

С министъра на финансите Василев бяхме в доста колегиален, изчерпателен диалог с разбор на финансовото положение на бюджета, това, което заварваме и това, което имаме опция да предоставим на българските жители и българския бизнес. Изключително тежко е финансовото положение. Средствата от 50 лв. за пенсионерите ще продължат най-малко до края на мандата на служебното държавно управление “, сподели още Донев.

Що се отнася до ограниченията за бизнеса, там работим с министъра на стопанската система, министъра на туризма, с цел да може да тръгнем към превъзмогване на икономическата рецесия. Истината е, че в случай че не проработи бизнесът, пари няма да има за никого, в случай че проработи бизнесът, пари ще има за всички ", добави Василев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР