Plovdiv24.bg Тъмните облаци около в Българската социалистическа партия стават все по-гъсти.

...
Plovdiv24.bg
Тъмните облаци около в Българската социалистическа партия стават все по-гъсти.
Коментари Харесай

Пореден удар срещу Георги Гергов

 Plovdiv24.bg Тъмните облаци към в Българската социалистическа партия стават все по-гъсти. Най-големият му конкурент в Пловдив Иван Петков – Бебето бе определен през днешния ден на съвещание на Националния съвет на левицата за член на Националния избирателен щаб. Преди години самият Гергов бе член на НПЩ, само че откакто бе махнат от Изпълнителното бюро поради " Цумгейт “, неприятностите за него в Българска социалистическа партия нямат край.

Въпреки че през лятото бе определен за ръководител на Градската конструкция в Пловдив, в Общопартийната контролна комисия има голям брой тъжби за метода на осъществяване на отчетно-изборната акция в града под тепетата. В тях се твърди, че в основата на акцията има операции и фалшификации на събрания, довели до избори на делегати на регионите и градската конференции.

След преизбирането посредством директен избор на и пагубния резултат на Кирил Добрев, а оттова и на кръга " Гергов-Станишев-Добрев “, е евентуално новият състав на националната контролна комисия да прегледа жалбите и да се стигне до отменяне на избора на олигарха.

Началото на края на в Българската социалистическа партия към този момент не е идеал в очите на социалистите. На днешното съвещание на Националния съвет бяха признати и " Правила за реда и метода на създаване на регионалните препоръки на Българска социалистическа партия “, което значи, че до няколко седмици ще се организира избор на ръководител на Областния съвет на Българска социалистическа партия в Пловдив. Гергов няма право да бъде претендент, защото в този момент завършва вторият му мандат и по Устав няма право на повече.

Най-вероятно той ще заложи на някогашния зам.-областен шеф Атанас Петков, който се употребява с огромно доверие от олигарха. Не е явен още претендентът на съперниците му, само че въздействието му в региона бе мощно разтърсено, а и много от съперниците на Гергов влизат в новия състав на Областния съвет. Неизбирането на Атанас Петков може би ще бъде началото на края на олигарха в Българската социалистическа партия
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР