Plovdiv24.bg Световната здравна организация (СЗО) актуализира своите насоки и препоръча правителствата

...
Plovdiv24.bg
Световната здравна организация (СЗО) актуализира своите насоки и препоръча правителствата
Коментари Харесай

СЗО актуализира препоръките си относно предпазните маски

 Plovdiv24.bg Световната здравна организация (СЗО) актуализира своите насоки и предложи държавните управления да насочат повсеместен апел за носене на защитни маски за лице на публични места, където има риск от предаване на COVID-19 за да се ограничи разпространяването на пандемичното заболяване, оповестяват международните организации.

Организацията предлага носенето на маски при положение на необятно разпространяване на новия ковид и при неспособност да се съблюдава физическа отдалеченост, изключително при лица на и над 60 години. " В региони, където се следи разпространяването на вируса, предлагаме на хората на възраст на и над 60 години, както и на тези, които имат съответните показания, да носят маски, когато спазването на физическа отдалеченост е невероятно. В допълнение, СЗО поучава държавните управления да предизвикват хората да носят маски тук-там, където инфекцията е необятно публикувана и физическото разграничаване е затруднено. По-специално това важи за превоза, магазините и други места, на които се следи скупчване на хора. Организацията счита, че медицинските маски би трябвало да се носят от всички хора, работещи в клиничното пространство на здравните заведения, а освен от личния състав, полагащ грижи за пациентите ", споделя генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус. Според него е най-добре маските да бъдат трипластови.

В новите си рекомендации, подтикнати от доказателства от изследвания, извършени през последните седмици, СЗО акцентира, че маските за лице са единствено едно от средствата, които могат да понижат риска от предаване на вируса и не би трябвало да дават подправено чувство за отбрана. " Имаме нови данни от проучвания. Сега разполагаме с доказателства, че в случай че се ползва вярно, тази мярка обезпечава преграда за евентуално инфекциозни капчици ", споделя Мария Ван Керкхове от СЗО, представена от Ройтерс. Докато някои страни и американски щати препоръчваха или направиха наложително носенето на маски, СЗО по-рано споделяше, че няма задоволително доказателства за или срещу потреблението им от здрави хора в по-широка общественост. Организацията постоянно е препоръчвала медицински маски да се носят от заболели хора и от лицата, които се грижат за тях.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР