Plovdiv24.bg Собственици на бензиностанции протестираха пред Министерството на икономиката заради предстоящите

...
Plovdiv24.bg
Собственици на бензиностанции протестираха пред Министерството на икономиката заради предстоящите
Коментари Харесай

Собствениците на малки бензиностанции постигнаха съгласие с министъра на икономиката

 Plovdiv24.bg Собственици на бензиностанции стачкуваха пред Министерството на стопанската система поради идните промени в Закона за горивата. Големият проблем и този път е банковата гаранция при регистрация.

" Фирми с милиарди заплащат една й съща гаранция с компании, които имат примерно един милион на година. Това е неравнопоставеност и е монополистко. Това е направено за да се отстранен по-дребните играчи на пазара ", съобщи Георги Паничарски от Асоциацията на  българските търговци,  производители,  вносители и превозвачи на горива (АБТПВП).

След близо двучасова среща представителите на протестиращите и икономическия министър си стиснаха ръцете.

" Успяхме да намерим решение на притеснителните членове. Те са главно по гаранциите ", сподели още Симо Симов от АБТПВП.

" Праговете бяха доста високи. За огромна част беше невероятно ние да се записваме. Намаляват се сумите, което няма да е проблем за никой ", сподели още Пламен Стоянов от АБТПВП.

" В момента сме доста удовлетворени, надяваме се това,което се споразумяхме да се случи в действителност ", сподели още Росинка Бъчварова от АБТПВП.

Доволни от постигнатото, протестиращите смъкнаха жълтите жилетки. Докато законът не бъде обнародван в " Държавен вестник " обаче, протестната подготвеност остава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР