Plovdiv24.bg Шефът на УМБАЛ Свети Георги проф. говори пред камерата на

...
Plovdiv24.bg
Шефът на УМБАЛ Свети Георги проф. говори пред камерата на
Коментари Харесай

Шефът на УМБАЛ Св. Георги: Ако има виновни, ще си понесат наказанията

 Plovdiv24.bg Шефът на УМБАЛ " Свети Георги " проф. приказва пред камерата на Plovdiv24.bg по отношение на случаите с двамата умряли пациенти:

" Вчера бяхме известени за този случай с двамата пациенти от видеоклипа. Незабавно бе назначена инспекция, която ще бъде осъществена от комисия. За нас е доста значимо да разберем какви са аргументите за тези логистични промени. Проверката към момента не е изцяло завършила.

Данните досега:

Леглата в Инфекциозна клиника се оказаха незадоволителни. Затова в Клиниката по токсикология разкрихме към 35 кревати и така общият брой за коронавирус външни пациенти станаха 141 и 20 интензивни.

Преценихме кои тъкмо структури да бъдат ангажирани - преди всичко да няма разбъркване на потоците е това, което ни е управлявало.

В понеделник са превозени шестима пациенти. Двамата са останали да изчакат. Човекът с кислорода е бил вътре в колата за спешна помощ съгласно думите на водача. Чакали са от третия етаж да слязат и да го вземат на ръце, тъй като там няма асансьор. Това поделение работи от 3-4 дни и мисля, че това повече няма да се повтори. Ако има отговорни, те ще си понесат наказванията.

Да се носи виновност за смъртни случаи е доста комплицирано. Единият умира по време на стартирането на хемодиализата, а другият е умрял на идващия ден - бил е по-възрастният пациент. Аз мога да подхваща само дисциплинарно произвеждане, само че това надали ще върне нещата обратно ".

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР