Plovdiv24.bg От 21 септември до 4 октомври Гърция въвежда извънредни мерки

...
Plovdiv24.bg
От 21 септември до 4 октомври Гърция въвежда извънредни мерки
Коментари Харесай

Нови, още по-строги мерки в Гърция срещу епидемията

 Plovdiv24.bg От 21 септември до 4 октомври Гърция вкарва изключителни ограничения в област Атика поради COVID-19. Въвежда се равномерен график за работа, оповестява " Труд ". Дистанционно ще работят 40% от чиновници в обществения и частен бранш във връзка с офис или работа, която може да се прави от вкъщи, разгласи зам.-министърът на гражданската отбрана Никос Хардалиас. Ще има равномерен график по отношение на идване на работа на три талази за чиновници в обществения бранш. Една част от тях ще дойдат в 7.00 ч., други в 8.00 ч. и 9.00 надлежно.

В частния бранш ще има еластичност в границите на два часа от началото и края на работното време, като работата ще се напуща на 4 талази. Също по този начин, господин Хардалиас разгласи, че контролът ще бъде доста непоколебим и ще бъдат наложени наказания както на работодатели, по този начин и на чиновници, които не съблюдават ограниченията, т.е. не носят маска. Глобата за неносене на маска е 150 евро.

Допълнителните незабавни ограничения в Атика за понижаване на пандемията от ковид оповестени от заместник-министъра на гражданската отбрана Никос Хардалиас са следните:

Позволява се най-много до 9 души събирания на закрито и навън (с изключение на зони със специфични ограничения за разстояние, като аптеки);

Концертите на закрито и навън и кинопрожекциите на закрито се преустановяват;

Позволява се най-много 20 души на сватби, погребения и кръщенета;

Препоръчва се ограничение на придвижванията на лица над 65 години и отбягване на контакт с хора, разнообразни от близката им фамилна среда.

За Атика също е решено пребиваването на асимптоматични позитивни случаи, принадлежащи на уязвими групи от популацията, например имигранти, в карантинни хотели.

В този подтекст се възнамерява прекачване на редица хора, които са позитивни за вируса, в карантинни хотели, където те ще бъдат под наблюдението на здравния личен състав и ще получат нужните здравни грижи. Ще се вършат бързи проби на работни места и в услугите на обществения и частния бранш, които се смятат за нужни за непрекъснатото и безпроблемно действие на страната и на стопанската система (например учебни заведения, публичен превоз и най-много болници).

Според заместник-министъра на гражданската отбрана сега район Атика е сред сдържан и висок епидемиологичен риск, показващ 3 случая на 100 000 поданици на ден (т.е. той е в " оранжевия “). Ситуацията продължава да се усилва непрестанно, означи той. От предходната седмица случаите на К19 демонстрират възходяща наклонност да надвишава 300 заболели дневно, сподели професор Гикас Майоркинис по време на брифинга.

Тенденцията е фокусирана върху Атика, като съвсем се удвоява броят на случаите от предходната седмица, добави той. Голям брой е установен в центъра на Атина, макар че има доста разпространяване в други региони на Атика. Броят на интубираните от ковид пациенти в лечебните заведения се е удвоил за повече от 2 седмици, което ускорява натиска върху здравната система заради увеличението на пациентите в интензивните отделения.

Що се отнася до новите по-строги ограничения в Атика, господин Майоркинис разгласи, че тяхната успеваемост ще бъде записана след 10 до 15 дни, до момента в който за резултата в интубираните са нужни повече дни, от 20 до 30 дни. Професорът направи рекомендации към хора над 60-годишна възраст, които са високорискови групи, да заобикалят пътуванията колкото е допустимо повече и акцентира, че потреблението на маска е една от най-ефективните ограничения.

По отношение на приемните центрове на Лесбос, той сподели, че са осъществени всеобщи проби за ковид. Над 4500 теста и 187 позитивни случая са открити и не престават, до момента в който тестванията се вършат и измежду локалното население на острова. На край, господин Майоркинис се базира на имунизацията Moderna. Ако всичко върви добре, през декември компанията може да продължи с процеса на лицензиране за имунизацията. 339 нови случая на ковид са регистрирани през последните 24 часа. 71 се лекуват посредством интубация, има регистрирани още два смъртни случаи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР