Plovdiv24.bg Около две седмици остават до Великден, а в търговската мрежа

...
Plovdiv24.bg
Около две седмици остават до Великден, а в търговската мрежа
Коментари Харесай

Преди Великден: Как да познаем качествено ли е агнешкото месо?

Plovdiv24.bg Около две седмици остават до Великден, а в комерсиалната мрежа към този момент се продава обичайното за празника месо - агнешкото. Цените за кг вариарт към 13-15 лв., сподели репортерска инспекция на Plovdiv24.bg . Търговците разясняват, че с наближаването на празника търсенето освен на агнешко, само че и на яйца, салати и свежи зеленчуци ще се усили. Още повече, че в случай че в този момент се купи месо, то би трябвало да се замрази и на Великден да се подготвя. Продавачите не чакат покачване на цените, особено за месото.

От своя страна Агенцията по храните предизвестява при покупки за празниците да се пазари от регламентирани обекти и да се четат етикетите. Потребителите да гледат периода на валидност, при покупка на месо да наблюдават има ли така наречен наследник щемпел върху него. Печатът демонстрира, че месото е минало ветеринарен надзор.

А инспекциите към този момент започнаха. В резултат на взаимна акция сред Агенцията по храните, Икономическа полиция и Национална агенция за приходите в 10 регионални града, измежду които и Пловдив, бяха открити близо 60 тона хранителни артикули с неразбираем генезис или изминал период на валидност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР