Plovdiv24.bg Хиляди нашенци ще бъдат принудени да отменят резервациите си за

...
Plovdiv24.bg
Хиляди нашенци ще бъдат принудени да отменят резервациите си за
Коментари Харесай

Гръцкото море все по-невъзможно за българите

 Plovdiv24.bg Хиляди нашенци ще бъдат принудени да анулират резервациите си за август и септември за хотели в Северна Гърция. " Родопското море “ продължава да бъде с отхвърлен достъп от страна на управляващите в южната ни съседка, а несигурността кара доста хора да се пренасочат преди отпускарския месец към други дестинации по родното Черноморие.

До 4 август Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа " остава сигурно затворен. Юни и юли бяха извънредно слаби за най-посещаваните курорти в Гърция от страна на нашенци. Управите на 22 общини в северната част на страната приканиха държавното управление да отвори всички гранични пунктове за туристи, само че това по този начин и не стана факт. В същото време стотици компании банкрутираха при съседите ни, а нулевият сезон прати хиляди на борсата.

" Маказа “ най-вероятно ще бъде отворен през август. Поне това бяха сигналите от срещата на външния ни министър с гръцкия министър председател. Гърците ще се опитат да спасят най-малко последните два месеца от сезона в северната част на страната, са прогнозите на хора в сектора. Със сигурност обаче тестванията с негативен резултат за Ковид-19 за прекосяване през границата ще останат. Това пък също е спънка за нашенци. Разходът от 100 лв. за тест за ковид е като " пари напразно “.

За едно 4-членно семейство пък - отнемане от 4 нощувки при междинни цени на родното Черноморие. Има и различен проблем. При позитивен резултат - цялата фамилия отива под карантина, а отпуската ще бъде прекарана зад стените на дома. Основателна причина родопчани към този момент да стартират да анулират резервации.

В същото време стана ясно, че към 320 000 българи са предплатили почивки за ранни записвания и парите им могат да потънат поради банкрута на фирмите. Това съобщи за TravelNews Румен Драганов, ръководител на Института за разбори и оценки в туризма и член на Националния ръб по туризъм. Става въпрос за организациите, които вършат пътувания на българите в чужбина.

" Тези 320 000 българи са доверили парите си на туроператорите, с цел да получат туристическа услуга. В случай, че не я получат са длъжни да върнат парите по отношение на условията на Закона за туризма и според директивите на Европейски Съюз “, съобщи Румен Драганов. Според него даже да споделят на хората, че хотелите или самолетните компании не са им върнали парите, те са длъжни да възстановят сумите, пишат сътрудниците " 24Родопи ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР