Plovdiv24.bg Гърция въвежда нови изисквания към всички туристи, които влизат на

...
Plovdiv24.bg
Гърция въвежда нови изисквания към всички туристи, които влизат на
Коментари Харесай

Съвсем скоро - в Гърция само с отрицателен за COVID-19 тест

 Plovdiv24.bg Гърция вкарва нови условия към всички туристи, които влизат на територията на страната през ГКПП " Кулата-Промахон ". От идващия вторник, 14 юли, от 06:00 ч., туристите, които минават през пункта ще могат да го създадат, единствено в случай че показват негативен тест за ковид, който е изработен не по-рано от 72 часа преди пътуването.

Изискването за задължително представяне на декларация и QR код, който е публикуван не по-късно от 48 часа преди пътуването, също остава.

Не се оповестява за нови спомагателни ограничения по отношение на жителите, влизащи в Гърция през Граничен контролно-пропусквателен пункт на летищата и пристанищата. Към момента условията са жителите, идващи със аероплан или на отворените за влизане две пристанища Игуменица и Патра, да имат запълнен електронен формуляр, генериращ QR код. На изборен принцип по преценка на гръцките управляващи идващите подлежат на тестване за ковид, оповестяват от Министерството на външните работи.

От ведомството в четвъртък осведомиха, че стремежът на гръцките управляващи е на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата-Промахон " е да бъдат осъществявани всеки ден оптимален брой проби, което към днешна дата е закрепено на 3000 теста. Това значи, че в случай че броят на пътуващите за съответния ден е в границите на 3000, на всички ще бъде изработен тест. При надвишаване на този брой, проби не се вършат на всички жители.

Този следобяд гръцките управляващи оповестиха за нови 29 случая на румънски и български туристи, които са дали позитивна проба за ковид през вчерашния ден на границата.  Гърция по-рано тази седмица затвори границите си за сръбските туристи поради огромният брой на новозаразени в страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР