Plovdiv24.bg Антиправителствените демонстранти издигнаха барикади в София в петък вечер по

...
Plovdiv24.bg
Антиправителствените демонстранти издигнаха барикади в София в петък вечер по
Коментари Харесай

От Ройтерс обърнаха внимание на протестите в България

 Plovdiv24.bg Антиправителствените стачкуващи издигнаха барикади в София в петък вечер по време на 30-ия следващ ден на митинги в страната. Около 5000 протестиращи се събраха в центъра на българската столица, и макар дъжда, крещяха " Мафия! " и приканиха държавното управление на премиера Бойко Борисов да подаде оставка. Така стартира публикация на интернационалната осведомителна организация Ройтерс с преглед за митингите през нощта в петък.

" Митингите се организираха в други пет града, в това число централните Варна и Пловдив. Първоначално полицията е разпръснала стачкуващите и е премахнала лагерите, които са бяха сложени на три централни кръстовища в София. След премахването на палатките Министерство на вътрешните работи увери, че придвижването е обновено на " всички кръстовища, които са били блокирани " и че нови блокирания на придвижването в града няма да бъде толерирано.

В петък вечер, обаче, протестиращите блокираха още веднъж три основни кръстовища, употребявайки улични мебели, пейки и кошчета за отпадък. 12 души бяха арестувани за малко, заяви полицията.

През миналия месец хиляди хора вземат участие в митинги всяка вечер с искане за оставката на държавното управление на Бойко Борисов, което е на власт от 2009 година Основните обвинявания против него са за корупция.

" Тук съм, тъй като ме е позор. Срам ме е от нашето законодателство. Срам ме от нашите управници, от тяхното държание, от тяхната надменност и безочливост ", сподели протестираща в центъра на българската столица.

В сряда Борисов предложи да направи крачка обратно, с цел да даде късмет на изпълнителната власт да издържи до законовите парламентарни избори през март 2021 година, само че болшинството му възобнови поддръжката си за него още на идващия ден.

Протести се организират и против основния прокурор Иван Гешев. Недоволството против него избухна, когато тежко въоръжени специфични елементи нахлуха на 7 юли в кабинетите на президента Румен Радев, - неприкрит критик на ръководещата партия ", написа още Ройтерс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР