Plovdiv24.bg 10 плажа са пред прекратяване на концесионните договори заради драстични

...
Plovdiv24.bg
10 плажа са пред прекратяване на концесионните договори заради драстични
Коментари Харесай

10 плажа са на път да останат без концесионери заради нарушения

Plovdiv24.bg 10 плажа са пред преустановяване на концесионните контракти поради фрапантни нарушавания. Това разгласи министърът на туризма Николина Ангелкова. Най-много нередности са открити по плажните линии на Южното Черноморие.

" Слънчев бряг - централен, при инспекцията са открити фрапантни нарушавания, свързани с съществуването на бетонови площадки към 6 заведения. Тук са наложени неустойки за над 32 000 лв., които ще бъдат изискани от нас и настрана от това би трябвало да бъдат отстранени тези несъответствия “, сподели Ангелкова.

Ангелкова разясни, че взаимно с ДНСК и РДНСК е открит хотелски асфалтов паркинг на същия плаж, което е безусловно неприемливо.

Сред нарушителите попадат още плажове в Созопол и Равда, където липсват спасители, здравно обслужване и има спомагателна комерсиална повърхност отвън утвърдената от министъра на туризма скица.

Министър Ангелкова напомни, че за плажа на Албена ведомството е наложило наказателна клауза от 101 000. лева поради липса на спасители при започване на юни, само че там се чака да стартира процедура за концесия, тъй като договорът изтича в края на годината. Въпреки това неустойката ще бъде наложена.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР